Оксамитові заходи сонця, Перлина Ялпугу та не тільки: які варіанти перейменування парка імені Пушкіна в Болграді пропонує громадськість

0 коментарів 12798 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


На виконання Закону України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні та деколонізацію топонімії» наразі в Болграді триває прийняття пропозицій з питання перейменування об’єкта природно-заповідного фонду, Парка-пам’ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення «Парк ім. О.С. Пушкіна». «Бессарабія INFORM» вивчила думки людей з цього приводу та дізналася, які варіанти перейменування пропонує громадськість.


«Про проведення громадського обговорення з питання перейменування об’єкта природно-заповідного фонду – парка ім. О. С. Пушкіна Болградська міська рада повідомила 14 березня. За цей час вже надійшли деякі пропозиції з цього приводу від мешканців. А саме: Перлина Ялпуга, Державний громадський парк на березі оз. Ялпуг і навіть Оксамитові заходи сонця”, – розповіла секретар Болградської міської ради Віра Ніколаєнко.

Окрім цього, мешканці Болграда запропонували свої варіанти на сторінці Болградської міської ради у Facebook. Ось деякі з них: Парк імені поета, Парк ім. Шевченка, Міський парк, Олександрівський парк.

Але знайшлися й противники перейменування, про що свідчать наступні коментарі, які ми приведемо мовою оригіналу. Орфографія та пунктуація також збережені.

«Можно название скажем Александровский…Вообще в данном случае вопрос этики. Потомкам, нашедшим спасение от 500 летнего рабства, получившим возможность пустить корни благодаря и стараниям и А.С.Пушкина на законодательном уровне предлагается быть неблагодарными..», – написав Іван Половнюк.

«От перемены мест слагаемых сумма не меняется в бумажках будет? Но народ будет говорить парк Пушкина», – зазначила Sveta Kalibova, з якою у дискусію вступив Валерій Родзін.

«Sveta Kalibova а коли Болград був під Румунією, то народ теж називав парк Пушкіна? Прийшли більшовики і у народу ніхто нічого не питав. А не согласних вислали до Сибіру, не залежно від національності. Тим що залишились, організували голодомор в 46-47р.р. І це в Болграді. В тім, чого далеко ходити, в лютому 22-го з 24-го числа АТБ пусте стало, через 2 тижні дякуючи деяким жителям Болграда кавказької національності картоплю привезли, яку розмели за декілька годин. А ви кажете народ. Народом, ще треба стати. Вірю в Болград і Його жителів. І нав’язаний Пушкін піде за роssійським кораблем», – підкреслив він.

«Переименуйте сами. Зачем тогда проводить общественные слушания если вверху уже все решено. Переименовать и точка. Кто учёл мнение жителей, когда переименовывали улицы? А ведь был подворовой опрос», – додав голова ГО «Союз ветеранів Афганистану» в Болградському районі Микола Конієнко.

Нагадаємо, громадські слухання щодо перейменування парка імені Пушкіна в Болграді відбудуться 05 квітня 2024 року. А надати свої пропозиції можна до 30 березня 2024 року включно. Тобто до кінця цього тижня.

 

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x