Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Шлях до відновлення через міжнародну співпрацю: Одеська область та Франція об’єднують зусилля для економічного піднесення

0 коментарів 13554 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Україна та Франція продовжують активно співпрацювати для відновлення української економіки та інфраструктури, а також для залучення проєктного фінансування. В рамках цієї співпраці вчора, 7 лютого, до Одеської області завітала делегація Французької Республіки під керівництвом Спеціально уповноваженого Президента Французької Республіки з питань допомоги та відновлення України П’єра Ельброна. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на Департамент аграрної політики, продовольства та земельних відносин ООДА.


Під час робочого візиту члени делегації провели зустрічі з представниками Одеської обласної державної адміністрації, а також з першим заступником голови Держрибагентства та начальниками міськрайонних управлінь водного господарства півдня Одеської області. Основними темами обговорення стали зміцнення економічного партнерства між Францією та Україною, а також виклики, пов’язані з відбудовою, зокрема, відновлення зрошення в області.

Важливим досягненням вже є розробка та реалізація проєктів з реконструкції державних меліоративних об’єктів у рамках Регіональної програми розвитку агропромислового комплексу на 2019-2023 роки. Зокрема, було затверджено проєктно-кошторисну документацію на реконструкцію 12 об’єктів, для чого виділено кошти з обласного бюджету.

Шлях до відновлення через міжнародну співпрацю: Одеська область та Франція об'єднують зусилля для економічного піднесення

Зараз роботи з реалізації цих проєктів активно тривають, і їх завершення планується до початку поливного сезону 2024 року. Варто зазначити, що модернізація внутрішньогосподарських зрошуваних систем та відновлення пошкоджених об’єктів передбачається здійснювати коштом водокористувачів або міжнародних донорських організацій.

З метою подальшого розвитку цієї співпраці сторони домовилися розробити алгоритм взаємодії та висловили готовність до подальшої співпраці. Нагадаємо, що в Одеській області вже створено та зареєстровано 8 об’єднань водокористувачів, що свідчить про активний інтерес до вирішення проблем зрошення та водного господарства у регіоні.

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x