Посівна кампанія 2024: як аграрії Одеської області адаптуються до змін – аналіз та прогнози

0 коментарів 13014 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Погодні умови та географічні особливості глибоко вплинули на посівну кампанію 2024 року в Одеській області. Прогнозована структура посівних площ сільськогосподарських культур на цей рік відображає складну динаміку, зумовлену аномально посушливою осінню 2023 року. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на Департамент аграрної політики, продовольства та земельних відносин ООДА.


Ситуація на посівах озимих культур, перш за все озимого ячменю та озимого ріпаку, виявляється неоднозначною залежно від географічних зон області. У північній частині області близько 90% посівів знаходяться в задовільному або доброму стані, що не викликає серйозних хвилювань серед аграріїв. Однак у центральних та південних районах ситуація менш оптимістична, і лише близько половини посівів знаходяться у задовільному стані, решта відзначаються як слабкі та зріджені.

Прогнозується, що в разі прохолодної та затяжної весни частину посівів можна буде зберегти за умови додаткового догляду, але при жаркій та посушливій погоді деякі площі доведеться пересіяти. Це може призвести до збільшення посівних площ ярих культур, таких як соняшник, соя, льон олійний, кукурудза, просо та сорго.

У порівнянні з попереднім роком, у 2024 році буде збільшено посівні площі зернових, технічних, овочевих, баштанних та кормових культур. Зокрема, вже почалася сівба ранніх ярих зернових, таких як ячмінь та горох, а також заплановано посів кукурудзи, проса, зернобобових, сорго та рису. Також передбачається значне поширення технічних культур, зокрема соняшнику, льону олійного та сої.

З метою забезпечення успішного врожаю, проводяться роботи з підживлення посівів озимих культур та закупівля необхідних матеріалів та обладнання. Також розглядаються соціально-економічні проєкти спільно з Всесвітньою продовольчою програмою ООН для підтримки аграрного сектору та розвитку інфраструктури.

Незважаючи на складнощі логістики та кадровий дефіцит, агротоваровиробники зроблять все можливе, щоб забезпечити успішне проведення весняно-польових робіт і гарантувати надійний урожай у 2024 році.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x