Україна стабільно пройшла першу половину опалювального сезону і має достатньо ресурсів

0 коментарів 10800 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Україна стабільно проходить опалювальний сезон, дефіциту в енергосистемі немає. На цьому наголосив Міністр енергетики України Герман Галущенко в ефірі Національного телемарафону «Єдині новини». Про це повідомляє «Бессарабія INFORM», посилаючись на КМУ.


Очільник Міненерго підкреслив, що дефіциту потужності в енергосистемі немає. На випадок надзвичайних ситуацій існує можливість для імпорту електроенергії з-за кордону, зокрема для забезпечення потреб промисловості.

 «Ми повністю тримаємо систему. Маємо всі ресурси для цього – як газу, вугілля і запасів ядерного палива, так і щодо підготовки генерації і об’єктів передачі. Тому ми стабільно проходимо ОЗП», – заявив Міністр.

Він також пояснив, що покриття потреб споживання внутрішніми резервами не є дефіцитом.

 «Дефіцит – це коли внутрішніх потужностей недостатньо для виробництва електроенергії, яка споживається у конкретну годину. Відповідно, якщо ми говоримо, що нам потрібно задіяти більше гідрогенерації, то називати ситуацію дефіцитом – абсолютно некоректно, тому що гідрогенерація – це внутрішня генерація, яка виробляє електроенергію всередині країни», – зазначив Г.Галущенко.

Міністр наголосив, що забезпечити стабільну роботу системи протягом ОЗП допомагає, зокрема, ремонтна кампанія минулого року, яка стала наймасштабнішою за всю історію України.

«Завдяки цьому ми додали 2,2 ГВт в систему – це те, що було пошкоджено. І результат цієї кампанії – якраз те, що жодних відключень не відбувається», – зазначив він.

За словами очільника Міненерго, вплинути на систему і спричинити тимчасові відключення споживачів можуть тільки масовані обстріли ворогом об’єктів енергетичної інфраструктури або стихійні лиха. Водночас в Міністерстві закликають громадян ощадливо споживати електроенергію, особливо в пікові години, аби допомогти підтримувати стабільність роботи енергосистеми.

 

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x