Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Суд поставив крапку в резонансній справі вбивства мешканця Ізмаїльського району, якого знайшли у багажнику автівки

0 коментарів 27027 перегляд

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


У лютому 2020 року Ізмаїльщину сколихнула новина про жахливе вбивство у селі Першотравневе. Тоді 29-річного чоловіка знайшли мертвим у багажнику автомобіля, а п’ятьох причетних до злочину затримали. Нарешті, через майже чотири роки слідства та судових тяжб, у провадженні поставлена крапка. Яке покарання отримали кривдники, розповість “Бессарабія INFORM” за матеріалами судової справи. 


Встановлено, що у той день три дорослі мешканці смт Суворове, в тому числі неповнолітній, з малолітньою дитиною приїхали у Першотравневе, аби знайти знайомого, який, нібито, погрожував матері одного з них, а також забрати батька іншого з гостей. Діставшись туди, товариші почали вживати спиртні напої зі ще двома чоловіками та шукати кривдника. Виявили його у центрі села та запропонували поїхати з ними, аби поговорити. Той сів в автомобіль добровільно.

Протягом вечора компанія їздила по селу, заїжджаючи по різних адресах, та упродовж всього часу разом зі ще декількома людьми, які теж мали претензії до чоловіка, били потерпілого й вимагали, щоб той вибачився за свої погрози й інші проступки.

За словами свідків, які давали покази у суді, жертва поводився спокійно, пригнічено та не збирався нікуди тікати. Загалом протягом вечора постраждалому було завдано множинні легкі тілесні ушкодження, які, за висновками експертів, не несли небезпеки життю. Зауважимо, за усіма подіями спостерігала малолітня дитина одного з суворівців.

На завершення знущань, перебуваючи вдома вже в одного з учасників подій, мешканець Суворового, підігрітий дуже великою кількістю алкоголю, не змовляючися з іншими, вдарив нещасного стільцем по голові, що спричинило внутрішньочерепну травму, від цього чоловік впав на землю та втратив свідомість, проте всі присутні подумали, що він помер. Далі чоловік повідомив, що, оскільки він добив побитого, відповідальність нестиме самостійно, та начебто пішов здаватися правоохоронцям, але трохи згодом подзвонив та наказав власнику будинка запхати тіло у багажник, аби потім скинути його “десь у полі”, аби приховати злочин, адже він не збирається сідати у тюрму. Хазяїн дома разом зі ще одним учасником конфлікту віднесли безтямного постраждалого у багажник «ВАЗ 2101», на якому приїхала компанія з Суворового.

При цьому, за висновками судмедекспертизи, постраждалий на цей момент ще був живим, та навіть був шанс його врятувати, якби була вчасно надана медична допомога. За її відсутності чоловік помер через короткий проміжок часу після завдання фатального удару.

Зазначимо, у той день був сильний мороз та снігопад, а в автомобіля сів акумулятор, тож виїхати за межі села злочинцям не вдалося. Та й кількість випитого була надмірно великою, що учасники бійки не могли усвідомлювати, що коять.

На ранок після того, що сталося, частина учасників події, зокрема той, хто завдав фатального удару, та власник автівки, звернулися до чергової Суворівської громади та через неї попросили допомоги в поліцейського, який на той час знаходився на службі в Ізмаїлі, запевняючи, що вони виявили труп у багажнику автівки «ВАЗ 2101» та не мають до нього ніякого відношення. Проте дивна поведінка, плутання у показах та дані свідків допомогли вивести злодіїв на чисту воду.

Врахувавши всі докази, суд обрав покарання для обвинувачуваних, змінивши звинувачення з “умисного вбивства” на інші. Що цікаво, реальна відповідальність за цей злочин спіткала лише мешканця Суворового, який вдарив табуретом. Його засуджено до 9 років ув’язнення за нанесення тяжких тілесних ушкоджень. Зазначимо, під варту він був поміщений одразу після затримання у лютому 2020 року на 5 місяців, а згодом вже 22 січня 2024 року, що врахували у термін відбування покарання. Варто додати, що усі підозрювані особи були взяті під варту з 10.02.2020 до 07.07.2020.

Всім іншим призначили громадські роботи за нанесення легких тілесних ушкоджень, та й від них звільнили через закінчення строків давнини.

Додамо, що чоловік, у будинку якого було скоєно вбивство, та який брав участь у нанесенні побоїв й перенесенні тіла в багажник, у 2021 році потрапив до тюрми на 5 років за скоєння іншого злочину – нанесення тяжких тілесних ушкоджень. За ґратами теж за тілесні ушкодження знаходиться ще один з обвинувачуваних, якого у 2023 році покарав Ізмаїльський районний суд до 4 років та 3 місяців ув’язнення.

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x