Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Вони врятували світ від ядерної небезпеки: в Болграді вшанували пам’ять учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

0 коментарів 18792 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Сьогодні керівництво Болградського району, Болградської міської ради, представники її структурних підрозділів, духовенства, учасники ліквідації аварії на ЧАЕС вшанували пам’ять тих українців-героїв, хто 37 років тому врятував не тільки земляків, а й увесь світ від ядерної катастрофи. Про це повідомляє «Бессарабія INFORM».


Невеликий тематичний захід почався з покладання квітів до пам’ятного знаку на честь ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС Болградського району.

Після чого представники влади дякували за мужність і самовідданість кожному з присутніх на заході ліквідаторів з Болградщини, а також тим, хто, на жаль, не дожив до цього дня. Для порівняння: серед ліквідаторів аварії на четвертому блоці Чорнобильської АЕС було понад 300 мешканців Болградського району. Сьогодні їх залишилося трохи більше ніж п’ятдесят.

«Ми також дякуємо за те, що навіть в такий скрутний час для всієї України про нас й наш внесок пам’ятають», – в свою чергу сказав керівник громадської організації ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС в Болградському районі «Союз. Чорнобиль. Україна» Олег Сааков.

Закінчився захід зворушливою піснею «Молитва» у виконанні соліста КЗ «Центр культури та дозвілля» Болградської міської ради Володимира Стаматі-Грубіяна.

Додамо, з 2006 року, відповідно до Указу Президента, 14 грудня оголошено Днем вшанування учасників ліквідації наслідків техногенної катастрофи на Чорнобильській атомній електростанції. Ця дата була обрана не випадково. 37 років тому у цей день відбулася значна подія, яка поклала початок утихомирення прихованої небезпеки. Був зданий в експлуатацію об’єкт «Укриття» – саркофаг, котрий забезпечив зберігання радіоактивних відходів на аварійному, четвертому, реакторі Чорнобильської АЕС.

Вони врятували світ від ядерної небезпеки: в Болграді вшанували пам’ять учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС Вони врятували світ від ядерної небезпеки: в Болграді вшанували пам’ять учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС Вони врятували світ від ядерної небезпеки: в Болграді вшанували пам’ять учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС Вони врятували світ від ядерної небезпеки: в Болграді вшанували пам’ять учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС Вони врятували світ від ядерної небезпеки: в Болграді вшанували пам’ять учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС Вони врятували світ від ядерної небезпеки: в Болграді вшанували пам’ять учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС Вони врятували світ від ядерної небезпеки: в Болграді вшанували пам’ять учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС Вони врятували світ від ядерної небезпеки: в Болграді вшанували пам’ять учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС Вони врятували світ від ядерної небезпеки: в Болграді вшанували пам’ять учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС Вони врятували світ від ядерної небезпеки: в Болграді вшанували пам’ять учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС Вони врятували світ від ядерної небезпеки: в Болграді вшанували пам’ять учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС Вони врятували світ від ядерної небезпеки: в Болграді вшанували пам’ять учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x