Дякуємо, що читаєте нас українською💪

МОЗ впроваджує нововведення: отримати довідки для вступу дітей до навчальних закладів Одещини можна у сімейного лікаря

0 коментарів 27351 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Проблеми отримання довідок для зарахування дітей до навчальних закладів стали минулим завдяки новому порядку, прийнятому Міністерством охорони здоров’я України. Адже МОЗ вирішило спростити цей процес та зменшити навантаження на медичну систему. Хто може провести базові обстеження за новим порядком, та які правила стануть ключем до якісного та ефективного медичного огляду – розповість “Бессарабія INFORM”. 


До цих пір батьки змушені були планувати візити до кількох лікарів та отримувати довідки різної форми, що призводило до щорічного дискомфорту. Нововведення передбачає впровадження єдиного порядку медичного огляду для зарахування дітей до закладів освіти та дитячих закладів оздоровлення.

Відтепер базові обстеження дитини можна буде пройти у сімейного лікаря “первинки”. Це обстеження включатиме збір анамнезу, фізикальне обстеження, перевірку наявності ознак гострої хвороби або хронічних станів, а також вимірювання зросту та маси тіла, дослідження гостроти зору, слуху, постави та плантографії. Усі інші обстеження призначаються за показаннями чи вимогами конкретного закладу освіти.

Але необхідно пам’ятати, що для отримання довідки дитина повинна мати всі щеплення згідно з Національним календарем профілактичних щеплень.

“Медичні огляди для зарахування дитини до дитячого садка або школи є обов’язковими. Медогляди для вступу в інші освітні заклади будуть проводитись лише, якщо це вимагається самим закладом чи умовами вступу”, – зазначають в МОЗ.

Ще одне важливе нововведення – відтепер документи єдиного зразка будуть видаватись за результатами медичних оглядів. Довідка видається на підставі даних медогляду дитини, якщо немає медичних протипоказань для перебування у навчальному закладі.

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x