Дякуємо, що читаєте нас українською💪

З нагоди 2705-річчя в Кілії відкриють “Алею Героїв” та проведуть великий благодійний ярмарок – програма

0 коментарів 150876 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


2705-й День народження міста Кілії, який заплановано на 14 жовтня, святкувати не будуть. Натомість відбудеться кілька подій, присвячених данині пам’яті загиблих мешканців громади, а також наближенню Перемоги над окупантами. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”. 


У коментарі нашому виданню голова Кілійської громади Вячеслав Чернявський розповів, що, звичайно, хотілося б, як раніше – з великим концертом, юшкою та сюрпризами місту, але зараз не до цього, та і настрою на свята немає.

“Отримали чергову звістку про загиблого Героя, мешканця Кілії. Поховали стількох наших Захисників! Які тут свята?”, – справедливо зазначає мер та додає, що він особисто бачить відзначення Дня міста виключно з користю для країни.

Тож і було заплановано на цей день кілька корисних подій. Та насамперед День народження у міськраді розцінюють як ще один привід віддати шану нашим загиблим землякам. Для цього з самого ранку, о 8.30, на Центральній площі біля пам’ятного знаку Героям України відбудеться урочисте відкриття “Алеї Героїв”. Нагадаємо, проєкт будівництва великої зони вшанування Подвигу загиблих кілійців був розроблений ще весною. У Сквері Пам’яті за кілька місяців планували побудувати велику стелу з зоною відпочинку, проте відклали цю ідею до кращих часів через брак фінансування. А поки що вирішили встановити тимчасові споруди з фотографіями Героїв.

Під час події заплановано виступи перших осіб та духовенства, а також – хвилина мовчання та покладання квітів. Присутніми, за можливості, будуть родичі загиблих.

Також у храмах міста упродовж дня відбудуться молитви за Кілію. Детальніше про службу в окремих церквах парафіяни зможуть дізнатися у священнослужителів.

Відбудеться кілька спортивних подій в Дитячо-юнацькій спортивній школі, зокрема турнір з шашок серед дітей та молоді, турнір з настільного тенісу серед школярів,  спортивні заходи для мешканців громади (детальніше – на афіші).

Для дітей цього дня о 14.00 запланована лялькова вистава “Колобок на новий лад” у приміщенні Кілійської публічної бібліотеки.

В Сквері Прапора о 16:00 відбудуться короткі урочистості, та розпочне роботу благодійний ярмарок, в якому візьме участь більшість освітніх закладів громади. Продажем витворів ручної роботи, смаколиків та інших товарів освітяни намагатимуться зібрати велику суму коштів на підтримку ЗСУ. Окрім цього, на видному місці стоятиме скриня для пожертв.

Також у Сквері розміститься простір Free time, аби діти та дорослі змогли відпочити. Підготують організатори (Центр культури, мистецтв та дозвілля) ще майстер-класи з хенд-мейду та фотозону.

З нагоди 2705-річчя в Кілії відкриють "Алею Героїв" та проведуть великий благодійний ярмарок - програма

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x