Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Вакцинація дітей проти кору в Одеській області – інформація про місця щеплення

0 коментарів 23598 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


В Україні, в середині літа, почала роботу загальнонаціональна кампанія з вакцинації дітей віком від 2 до 17 років проти кору, які не отримали обов’язкові щеплення згідно з Національним календарем щеплень. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на заступницю директора Одеського обласного департаменту охорони здоров’я Оксану Сорочан. 


За словами чиновниці, метою цієї кампанії є вакцинація 260 тисяч дітей, які не були щеплені раніше.

“Наздоганяюча кампанія «catch-up» організована тому, що багато дітей і підлітків не отримали щеплення вчасно з-за епідемії коронавірусу та початку повномасштабного вторгнення і були вимушені залишити свої постійні місця проживання. Щоб не допустити випадків захворювання на кір та спалахів хвороби, треба обов’язково довакцинувати дітей і підлітків”, – зазначила Оксана Сорочан.

У 2022 році лише 69% дітей у віці 6 років в Україні отримали обов’язкове щеплення проти кору, що є недостатнім показником.

До відома, для отримання вакцини батьки можуть звернутися до свого сімейного лікаря або відвідати один із 98 пунктів щеплення в Одесі та області. Крім того, вакцинацію можна отримати в точках “Спільно” та через партнерство з ЮНІСЕФ.

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x