Стоп-сказ: відсьогодні почалась кампанія проти сказу в Ізмаїльському районі

0 коментарів 29511 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Ізмаїльське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області та Ізмаїльська районна державна адміністрація Одеської області інформує, що, починаючи відсьогодні, 30 жовтня, на територіях Саф’янівської, Кілійської, Вилківської та Ренійської територіальних громад Ізмаїльського району Одеської області почалось проведення осінньої кампанії з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на Ізмаїльську району державну адміністрацію.Як повідомили відповідні службі, розкладання вакцини буде проводитись наземним шляхом на угіддях філії “Ізмаїльське лісове господарство”, мисливсько-рибальського підприємства Ренійської районної організації Українського товариства мисливців і рибалок, ТОВ “Ізмаїльське регіональне мисливсько-рибальське господарство”, ТОВ “Придунайське регіональне мисливсько-рибальське господарство” та Кілійського районного товариства мисливців і рибалок, крім водних об’єктів та населених пунктів.

Для розповсюдження приманок на територіях вище зазначених територіальних громад вже створено групи, до складу яких входять представники державної служби ветеринарної медицини, органів місцевого самоврядування та користувачі мисливських угідь.

Для імунізації тварин від сказу використовується пероральна вакцина вітчизняного виробника ТОВ «Укрветпромпостач» (м. Бровари). Поживні принади з вакциною – це невеликі за розмірами (з сірникову коробку) брикети коричневого кольору з желеподібною капсулою (полімерний блістер з антигеном) всередині. Брикети мають специфічний запах м’ясо-кісткового борошна, що приманює тварин на великих відстанях.

Зазначається, що пероральна імунізація від сказу – один зі способів вакцинації тварин, яких неможливо вакцинувати класично (внутрішньом’язово або підшкірно). Такий спосіб вакцинації застосовують для диких та бродячих тварин, у яких після поїдання поживної принади з вакциною на 21 день формується імунітет до збудника сказу і триває мінімум 1 рік.

Наголосимо – хоча принади з вакциною проти сказу цілком безпечні для людей, тварин і навколишнього середовища, але не слід руйнувати, чіпати або переміщувати до інших місць знайдені брикети.

Нагадаємо, нещодавн така ж сама кампанія у Білгород-Дністровському районі, в якому було зафіксовано два випадки сказу в цьому році.
guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x