Румунія та Молдова дозволять імпорт українського зерна лише за ліцензіями

0 коментарів 22545 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Румунія дозволить імпорт аграрної продукції з України лише румунським фермерам та переробникам і тільки за наявності ліцензій. Про це міністр сільського господарства Румунії Флорін Барбу написав у Facebook, передає “Бессарабія INFORM”.


«Імпорт зернових з України та Республіки Молдова буде дозволений тільки румунським фермерам та переробникам і буде можливий лише на ліцензійній основі», – написав він.

Таким чином, за його словами, влада країни «захищає румунське виробництво і працю румунських фермерів».

Барбу зазначив, що відповідний проєкт регуляторного акта готовий і буде затверджений урядом Румунії.

Як зазначає NewsMaker, румунське Міністерство сільського господарства опублікувало проєкт Надзвичайної ухвали щодо імпорту сільгосппродукції з Молдови та України. Цим проєктом запроваджують механізм авторизації румунських економічних операторів для дозволу імпорту пшениці, кукурудзи, соняшнику та ріпаку.

Законопроєкт передбачає, що отримати дозвіл на імпорт сільськогосподарської продукції з Молдови та України можуть фермери та компанії, які займаються виробництвом олій та жирів, борошномельної продукції, препаратів для годування сільськогосподарських тварин та тваринництвом.

Ті, хто має намір імпортувати сільгосппродукцію з цих двох країн, мають надати документ, що підтверджує необхідність поповнення запасів.

Крім того, про аналогічне рішення оголосив віцепрем’єр-міністр, міністр сільського господарства та харчової промисловості Молдови Володимир Боля, пише Moldpres.

За його словами, з сьогоднішнього дня імпорт зерна з України буде дозволено лише фермерам та переробникам, які мають ліцензію.

На думку молдовського міністра, це тимчасовий захід, викликаний війною в Україні після російського вторгнення і покликаний захистити місцевих фермерів.

«Рішення прийняте для стабілізації ринку та підтримки виробників у нашій країні», – наголосив Боля.

Процедура авторизації вимагає, щоб економічний оператор зі штаб-квартирою та робочими точками/пунктами на території Молдови, який має намір імпортувати сільськогосподарську продукцію українського походження, попросив видачу дозволу на імпорт у Міністерстві сільського господарства на підставі подання документа, з якого випливає його необхідність.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x