Дякуємо, що читаєте нас українською💪

В Одеській області на хабарництві викрили одразу двох лікарів

0 коментарів 27324 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Завідувач нейрохірургічного відділення та нейрохірург одного з медичних закладів міста Одеса взяли з пацієнта неправомірну вигоду за операцію, яка мала б бути проведена безкоштовно. У правопорушників вилучили речові докази. Їм загрожує від штрафу до позбавлення волі. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на обласну поліцію. 


Слідчі поліції разом зі співробітниками Управління СБУ встановили, що під час медичного обстеження 48-річного чоловіка йому було повідомлено про необхідність проведення операції та сплати за неї й подальше післяопераційне лікування у сумі 1200 доларів США, не дивлячись на те, що таке лікування повинно бути для пацієнта безкоштовним. Для підсилення доцільності сплати грошової винагороди хворого запевнили, що хірургічне втручання необхідно робити швидко, і для нього негайно знайдуть місце у щільному графіку операцій. Більш того, не отримавши грошей відразу, пацієнту нагадали про них ще раз після хірургічного втручання.

Любителів хабаря викрили, як то кажуть, “на гарячому” – щойно нейрохірург отримав від громадянина очікувану неправомірну вигоду і за попередньою змовою з завідувачем нейрохірургічного відділення розділив її із ним порівну.

Під час санкціонованих обшуків у кабінетах фігурантів правоохоронці вилучили по 600 доларів США, отримані ними у протиправний спосіб, та інші речі, що становлять інтерес для слідства.

За наявності достатніх доказів, зібраних правоохоронцями, слідчі поліції вже повідомили фігурантам про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 4 статті 354 Кримінального кодексу України, а саме – в одержанні працівником підприємства, який не є службовою особою, неправомірної вигоди, за вчинення дії з використанням становища, яке займає працівник на підприємстві, поєднаного із вимаганням неправомірної вигоди за попередньою змовою групою осіб, в інтересах того, хто надає таку вигоду.

Такі дії караються штрафом від п’ятисот до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить від 8500 до 12750 гривень, або громадськими роботами на строк від ста шістдесяти до двохсот сорока годин, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

Наразі слідчі клопочуть щодо обрання судом підозрюваним запобіжного заходу.

В Одеській області на хабарництві викрили одразу двох лікарів

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x