Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Свято зі сльозами на очах: як самі молоді села Болградської громади відзначили 79-у річницю заснування

0 коментарів 70848 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Вчора два самих близьких за розташуванням до Болграда та самих молодих в громаді населених пунктів – села Оксамитне та Тополине – відзначили чергову річницю з дня свого заснування. Свято вийшло скромним та нетривалим, порівняно с минулими роками, але емоційним. Як все відбувалася, бачила власна кореспондентка «Бессарабія INFORM» в Болграді.


Місцем проведення заходу з нагоди 79-ї річниці сіл, які свого часу славилася фруктовими садами та виробництвом саджанців винограду, стала центральна площа Оксамитного. Вона розташована по вулиці Сергія Манулова – старшого прапорщика Збройних сил України, учасника російсько-української війни, якій мужньо загинув у 2014 році.

Саме з хвилини мочання в пам’ять усіх загиблих українців – військових і цивільних – розпочалась урочиста програма, яку підготовили Центр культури та дозвілля Болградської міської ради разом з Оксамитненським клубом.

Свято зі сльозами на очах: як самі молоді села Болградської громади відзначили 79-у річницю заснування

Відкрили захід секретар Болградської міської ради Віра Ніколаєнко та староста сіл Оксамитне і Тополине Василь Чернєв, які побажали усім присутнім скорішої Перемоги та миру, а також провели традиційну церемонію нагородження тих мешканців сіл, які за минулий рік здобули значних успіхів у різних галузях.

Свято зі сльозами на очах: як самі молоді села Болградської громади відзначили 79-у річницю заснування

З найкращими побажаннями до присутніх також звернувся недавно призначений на посаду першого заступника голови Болградської районної державної (військової) адміністрації Валерій Єрєбакан, якій також вручив Почесні грамоти представникам двох сіл.

Були нагороди й від очільниці  відділу культури, туризму, спорту та молоді Болградської міської ради Жанни Сусліної – за збереження історії та традицій двох населених пунктів.

«Так, сьогодні у нас свято, але це свято – зі сльозами на очах. Бо десь там наші мужні хлопці кожну секунду роблять все, щоб ми могли прокидатися, йти на роботу, навчатися. Дякувати їм, та скорішого повернення до дому», – зазначила у своїй промові директорка Оксамитненського ліцею, депутатка Болградської міської ради Марія Бальчева. Ії слова знайшли відгук у присутніх, які разом підтримали жінку словами: «Героям слава!».

А після глядачам була представлена невеличка, але дуже яскрава концертна програма з вокальними та хореографічними номерами, й навіть тематичними постановками.

Завершився захід сюрпризом, який анонсував староста Василь Чернєв.

«Не розходьтесь, зараз просто неба ви зможете подивитися та згадати, як Оксамитне та Тополине відзначало свій День народження у далекому 1996 році», – наголосив староста. Й люди залишилися переглядати відео запис зі знайомими обличчями, як в родинах переглядають сімейний фотоальбом.

Свято зі сльозами на очах: як самі молоді села Болградської громади відзначили 79-у річницю заснування Свято зі сльозами на очах: як самі молоді села Болградської громади відзначили 79-у річницю заснування Свято зі сльозами на очах: як самі молоді села Болградської громади відзначили 79-у річницю заснування Свято зі сльозами на очах: як самі молоді села Болградської громади відзначили 79-у річницю заснування Свято зі сльозами на очах: як самі молоді села Болградської громади відзначили 79-у річницю заснування Свято зі сльозами на очах: як самі молоді села Болградської громади відзначили 79-у річницю заснування Свято зі сльозами на очах: як самі молоді села Болградської громади відзначили 79-у річницю заснування Свято зі сльозами на очах: як самі молоді села Болградської громади відзначили 79-у річницю заснування Свято зі сльозами на очах: як самі молоді села Болградської громади відзначили 79-у річницю заснування Свято зі сльозами на очах: як самі молоді села Болградської громади відзначили 79-у річницю заснування Свято зі сльозами на очах: як самі молоді села Болградської громади відзначили 79-у річницю заснування Свято зі сльозами на очах: як самі молоді села Болградської громади відзначили 79-у річницю заснування Свято зі сльозами на очах: як самі молоді села Болградської громади відзначили 79-у річницю заснування Свято зі сльозами на очах: як самі молоді села Болградської громади відзначили 79-у річницю заснування Свято зі сльозами на очах: як самі молоді села Болградської громади відзначили 79-у річницю заснування Свято зі сльозами на очах: як самі молоді села Болградської громади відзначили 79-у річницю заснування Свято зі сльозами на очах: як самі молоді села Болградської громади відзначили 79-у річницю заснування Свято зі сльозами на очах: як самі молоді села Болградської громади відзначили 79-у річницю заснування Свято зі сльозами на очах: як самі молоді села Болградської громади відзначили 79-у річницю заснування Свято зі сльозами на очах: як самі молоді села Болградської громади відзначили 79-у річницю заснування Свято зі сльозами на очах: як самі молоді села Болградської громади відзначили 79-у річницю заснування Свято зі сльозами на очах: як самі молоді села Болградської громади відзначили 79-у річницю заснування Свято зі сльозами на очах: як самі молоді села Болградської громади відзначили 79-у річницю заснування Свято зі сльозами на очах: як самі молоді села Болградської громади відзначили 79-у річницю заснування

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x