Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Болград готується до Міжнародного театрального фестивалю “БОЛГРАД-ФЕСТ 2023”: стала відома програма заходу

0 коментарів 23652 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


До Міжнародного театрального фестивалю «БОЛГРАД-ФЕСТ 2023», який відбудеться 21 жовтня, залишилось менше місяця. Але вже готова програма його проведення, та відомо, які саме аматорські театральні колективи та студії візьмуть в ньому участь. Про це повідомляє «Бессарабія INFORM».


В Болградській міській раді, яка виступає одним з організаторів Міжнародного фестивалю, розповіли, що всього у заході візьмуть участь 22 театральні колективи з різних куточків України, а також з Республік Болгарія та Молдова.

Оскільки захід, згідно з його Положенням, буде проходити у двох форматах – онлайн та оффлайн, організатори вже визначились з локаціями в Болграді, де проходитимуть вистави. Дві з них розраховані для «живих» показів, а на двох інших відбуватиметься трансляція відеозаписів, які заздалегідь надіслали учасники фестивалю.

Вхід для перегляду для глядачів безплатний. Але кожен з них зможе пожертвувати будь-яку суму на допомогу ЗСУ у спеціально встановлені скриньки.

«Всі театральні колективи, які братимуть участь у Міжнародному театральному фестивалі, отримають Дипломи під час урочистої церемонії закриття заходу. Також, за рішенням оргкомітету заходу, окремі театральні колективи можуть бути відзначені спеціальними нагородами. Нагородження призами проходитиме за рахунок спонсорів «БОЛГРАД-ФЕСТ 2023», – розповіла «БІ» голова оргкомітету, секретар Болградської міської ради Віра Ніколаєнко.

Вона також додала, що для учасників та гостей Міжнародного фестивалю передбачено можливість перебування у Болграді після його завершення – на умовах, які можна заздалегідь обговорити з організаторами заходу.

Нагадаємо, метою Міжнародного театрального фестивалю «БОЛГРАД – ФЕСТ 2023» є популяризація та активація театрального руху, виявлення та підтримка аматорських театральних колективів, обмін творчим досвідом, розширення культурних та інформаційних зв’язків між театральними колективами.

Організаторами культурного заходу виступають Болградська міська рада; відділ культури, туризму, молоді та спорту та КЗ «Центр культури та дозвілля» Болградської міської ради за підтримки Міністерства закордонних справ Республіки Болгарія у рамках проєкту «Розвиток та зміцнення культурних та духовних цінностей жителів міста Болград через творчість і мультинаціональну синергію», а також програми «Болгарська допомога для розвитку».

Офіційні мови фестивалю – українська і болгарська.

Ознайомитися з програмою фестивалю та його учасниками можна тут.

Болград готується до Міжнародного театрального фестивалю "БОЛГРАД-ФЕСТ 2023": стала відома програма заходу

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x