Дякуємо, що читаєте нас українською💪

В Одеській області зростає рівень інфекційних хвороб, а в самій Одесі виявили небезпечного комара

1 коментар 23652 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


На сьогоднішній день епідситуація в Одеській області, за визначенням спеціалістів, змінюється не в кращу сторону. Хоча захворюваність на гострі кишкові інфекції наразі відповідає сезонному рівню, за останній тиждень вона зросла на 18%. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на Одеський обласний центр контролю та профілактики хвороб. 


Мешканцям області варто знати, що лабораторний моніторинг зразків пацієнтів показує наступне: 94% гострих кишкових інфекцій викликані умовно-патогенними бактеріями. Решта 6% – це вірусні, переважно викликані ротавірусами та норовірусами.

Також постійно проводиться моніторинг циркуляції “V. cholerae” в об’єктах навколишнього середовища, а саме в морській воді, прісній воді та у стічних водах з біологічних очисних споруд та інфекційних лікарень. Окремо продовжується тестування пацієнтів з дисфункцією кишкового тракту.

Важливо! В Одесі нещодавно був помічений тигровий комар, який є переносником вірусів, зокрема жовтої лихоманки, лихоманки денге, лихоманки Зіка та лихоманки чікунгунья.

Цей комар походить з Південно-Східної Азії і є тропічною комахою. Протягом останніх 20 років він активно поширюється по всьому світу, особливо в південних регіонах. Але, оскільки Одеський регіон не є ендемічним щодо вищезгаданих захворювань, ланцюг передачі від членистоногих до людини розірвано, і присутність певної кількості азійських тигрових комарів у регіоні не є епідеміологічно важливою.

В Одеській області зростає рівень інфекційних хвороб, а в самій Одесі виявили небезпечного комара
guest

1 Коментар
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
валерку-zиzалупку – в дырочку))))
валерку-zиzалупку – в дырочку))))
1 год назад

Есть здесь еще одна подло-подZалупная zараzа – ТРУХА называется 🙂 🙂 😉

Резервуар-рассадник – всяческий дыверяй-деХлам 😉 😉 😉

1
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x