Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Тюрма і заборона керувати автівкою: суд обрав покарання мешканцю Кілії, який на смерть збив пенсіонера на пішоходному переході

0 коментарів 85428 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Мешканця Кілії, який 1 січня 2021 року в стані алкогольного сп’яніння посеред дня збив пенсіонера на пішохідному переході, причинивши йому смертельні травми, та втік з місця події, засуджено до тюрми. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM” з посиланням на очільника Ізмаїльської окружної прокуратури Олександра Сару. 


За його словами, слухання відбувалися за підтримання обвинувачення прокурорами. Ними було доведено, що у цей день кілієць, знаходячись у стані алкогольного сп’яніння,  сів за кермо легкового автомобіля та по вулиці Захисників Зміїного (колишня Тургенєва) на нерегульованому пішохідному переході допустив наїзд на пішохода, який від отриманих травм помер в закладі охорони здоров’я.

Кілійський районний суд визнав обвинуваченого винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2. ст. 286 КК України та призначив йому покарання у вигляді 4 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк 2 роки після звільнення.

Як стало відомо “БІ” з вироку, водій рухався на автівці «RENO 9GTC». Близько 10 години, проїжджаючи вулицею Захисників Зміїного, не зупинився перед пішохідним переходом, попри те, що ним рухався пішохід. Маючи об`єктивну та реальну можливість своєчасно помітити чоловіка, водій наїхав на праву частину тулуба постраждалого, що спричинило йому множинні тілесні ушкодження, з якими його було доставлено до КНП «Кілійська багатопрофільна лікарня», де він помер за кілька годин. У померлого діагностували чисельні синці, рани, садна та забої, а також переломи ребер, черепу, крововиливи у мозок тощо. За висновком експерта, смерть настала від набряку мозку внаслідок відкритої травми голови.

Варто зазначити, навіть після скоєного, водій не зупинився, а здійснив спробу зникнути з місця події, аби приховати злочин. Тож за сукупністю, водій вчинив кримінальні правопорушення, передбачені ст. 135 ч. 1 (залишення у небезпеці) та ст. 286 ч. 2 (заподіяння смерті потерпілому внаслідок ДТП) Кримінального кодексу України.

Провину чоловіка пом’якшило те, що він щиро розкаявся і усіляко сприяв розкриттю злочину, але обтяжили — його алкогольний стан, а також втеча з місця аварії.

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x