Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Суд обрав покарання мешканцю Кілії, який відкрив стрільбу на автостанції під час тривоги – подробиці з вироку

0 коментарів 93717 перегляд

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Засуджено 36-річного мешканця Кілії, який 15 липня під час дії сигналу “повітряна тривога” на місцевій автостанції розпочав стрільбу з особистої мисливської зброї у повітря, чим налякав містян та гостро порушив громадський порядок. Як до інциденту віднеслася Феміда, дізнавалася “Бессарабія INFORM”. 


Судом встановлено, що о 22:10 чоловік зі свого автомобіля марки «Toyota Сamry» дістав власну офіційно зареєстровану мисливську нарізну зброю EM АКМСФ калібру 7,62×39 та, ігноруючи зауваження оточуючих, безпідставно здійснив 13 пострілів вгору. Це викликало порушення нормальної діяльності розташованих поруч магазинів та сприяло розповсюдженню паніки серед мешканців міста.

Після цього кілієць повернув зброю до салону автомобіля та залишився на місці скоєння кримінального правопорушення, де був затриманий працівниками місцевого відділення поліції.

Зазначено, що під час проведення досудового слідства 14 серпня 2023 року між прокурором Ізмаїльської окружної прокуратури та обвинуваченим у присутності адвоката укладено угоду про визнання винуватості згідно вимог ст. 468, 469, 472 КПК України.

Обвинувачений у судовому засіданні свою винуватість у вчиненні злочину визнав та просив затвердити угоду.

Враховуючи це, суд визнав обвинуваченого винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 296 КК України (хуліганство із застосуванням вогнепальної зброї), та призначив покарання у вигляді позбавлення волі строком на 3 роки. Проте покарання одразу ж було змінено на іспитовий строк терміном один рік. Чоловіка зобов’язали періодично з’являтися до органу з питань пробації та повідомляти про важливі зміни у житті.

Міру запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту, обраного на підставі ухвали слідчого судді Ізмаїльського міськрайонного суду від 18 липня 2023 року, відносно обвинуваченого суд скасував.

Речові докази (41 патрон, гільзи, мисливську рушницю, дозвіл на право зберігання, носіння мисливської нарізної зброї, один магазин від зброї) суд передав до відділу контролю за обігом зброї Головного управління Національноїполіції в Одеській області. Вилучені раніше одяг, в якому чоловік перебував під час стрілянини, та автомобіль повернули власнику.

Як повідомляла “Бессарабія INFORM”, під час обрання запобіжного заходу чоловік зізнався, що стрілянину відкрив через алкогольне сп’яніння.

 

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x