Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Справедливість чи недолугість системи: за виправдання російської збройної агресії мешканцю Болградщини замість ув’язнення суд призначив рік іспитового строку

0 коментарів 39366 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


З 24 лютого 2022 року в Україні триває війна не лише на фронтах, а й в інформаційному просторі. Протягом цих півтора року неодноразово гучно викривали та затримували людей, що відкрито виправдовували збройну агресію рф. Та, як виявилося, такі «прихильники рашистів» можуть легко вийти сухими з води. Саме так сталося і з мешканцем Болградського району, який активно підтримував дії держави-агресора у забороненій соцмережі «Одноклассники», проте місцевий суд замість п’яти років ув’язнення призначив зловмиснику рік іспитового строку. Про це повідомляє «Бессарабія INFORM», посилаючись на реєстр судових рішень.


Чоловіка відправили на лаву підсудних, звинувачуючи в тому, що він з 28 червня минулого року у забороненій соціальній мережі «Одноклассники» поширював контент на підтримку збройної агресії рф проти України.

В ухвалі суду зазначено, що обвинувачений усвідомлював злочинність своїх дій та розумів, що зі змістом проросійських дописів може ознайомитися необмежена кількість людей, що своєю чергою призведе до шкідливих наслідків.

Зокрема, фігурант поширював на власній «стіні» та ставив «вподобання» публікаціям групи, яка направлена на виправдовування збройної агресії російської федерації проти України, розпочатої у 2014 році, із текстом мовою оригіналу: «Командующий Черноморским флотом заявил о господстве России в Азовском море 28 июля 2022: Россия завоевала господство в Азовском море. Россия в ходе спецоперации получила контроль над Азовским морем, заявил командующий Черноморским флотом адмирал …, поздравляя военнослужащих и ветеранов по случаю предстоящего Дня ВМФ. “Боевая деятельность Черноморского флота в ходе специальной военной операции позволила завоевать господство над противником в Азовском море и установить контроль над северо-западной частью Черного моря”, – говорится в обращении. Адмирал подчеркнул, что корабли и авиация флота ударами высокоточного оружия уничтожают критически важные объекты врага, поддерживая наступление сухопутной группировки войск. По его словам, воины-черноморцы успешно выполняют боевые задачи специальной военной операции и достойно продолжают дело поколения победителей Великой Отечественной войны по искоренению нацизма. Россия с 24 февраля проводит военную спецоперацию по денацификации и демилитаризации Украины. … назвал ее задачей по “защите людей, которые на протяжении восьми лет подвергаются издевательствам, геноциду со стороны киевского режима”. По словам президента, конечная цель операции – освобождение Донбасса и создание условий, гарантирующих безопасность самой России. Как заявлял в мае постоянный представитель Крыма при президенте России … , после освобождения Мариуполя Азовское море стало морем совместного пользования России и ДПР. По словам депутата Госдумы …, Украина в результате российской спецоперации и освобождения Херсонской и южной части Запорожской областей фактически потеряла выход к Азовскому морю. Таким образом, планы НАТО закрепиться в регионе путем строительства военных баз были сорваны».

Окрім того, прихильник «руського мира» поширював інформацію, направлену на глорифікацію представників збройних формувань рашистів, які здійснюють збройну агресію проти України. Також фігурант поширював контент із зображенням військової техніки з позначкою «Z».

Зловмисника визнали винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 436-2 ч. 2 Кримінального Кодексу України, і призначили йому покарання у виді позбавлення волі строком на п`ять років.

Проте Болградський суд вирішив, що це занадто суворо для підбурювача проти України, а тому чоловіка звільнили від відбування покарання ─ з випробуванням, призначивши йому іспитовий строк тривалістю один рік.

Тож поки хлопці воюють на фронті, віддаючи свої життя за рідну землю і за кожного українця, такі «шанувальники» російських солдатів та армії рф й надалі зможуть під вигаданими іменами паплюжити власну країну та закликати до підтримки ворога у соціальних мережах.

Мабуть, таким «сочувствующим» треба призначати більш суворе покарання, аби й в інших подібних осіб не виникало думки наслідувати ганебний приклад.

 

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x