Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Каже, що знайшов: житель Тарутинської громади може опинитись в тюрмі за те, що незаконно зберігав вдома вогнепальну зброю

0 коментарів 20763 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Приїхавши на виклик про домашнє насилля, правоохоронці в ході з’ясування обставин ситуації виявили у маєтку нетверезого господаря зброю, на яку хазяїн не зміг надати документи. Незаконний предмет поліцейські направили на експертизу, яка підтвердила: зброя відноситься до вогнепальної та придатна до стрільби. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на обласну поліцію.


59-річний громадянин із Тарутинської селищної громади, бувши напідпитку, посварився з дружиною. Жінка відібрала у нетверезого чоловіка пляшку вина, а його це дуже обурило і підштовхнуло до помсти. Так поліцейські отримали виклик про домашнє насилля.

Коли прибулі правоохоронці знайшли в домі зброю, то на питання “Звідки зброя?”, чоловік завіряв, що знайшов її в одному з покинутих в селі домоволодінь і забрав додому, де зберігав без дозвільних документів.

На підставі зібраних поліцейськими в ході досудового розслідування доказів слідчі поліції під процесуальним керівництвом Болградської окружної прокуратури висунули фігуранту обвинувачення у незаконному придбанні, носінні, зберіганні вогнепальної зброї без передбаченого законом дозволу. Обвинувальний акт правоохоронці вже скерували до суду. Тепер чоловікові загрожує до семи років ув’язнення.

Крім того, в ході відпрацювання повідомлення про домашнє насильство, правоохоронці з’ясували, що воно було свідомо неправдиве.  Відтак за завідомо неправдивий виклик поліції відносно правопорушника правоохоронці склали ще й протокол за статтею 183 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Її санкція тягне за собою накладення штрафу від п’ятдесяти до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить від 850 до 3400 гривень. Адміністративні матеріали поліцейські також скерували до суду.

Охоронці правопорядку закликають громадян діяти в рамках чинного законодавства, реєструвати придбану або наявну зброю, забезпечувати належне її зберігання.

Відповідно до частини 3 ст. 263 Кримінального кодексу України, не підлягає кримінальній відповідальності за незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами особа, яка добровільно здала органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої“, – нагадали у поліції.

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x