Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Аграрії Одещини мають можливість отримати грант на створення або розвиток садівництва, ягідництва та виноградарства: деякі підприємства з області вже скористались цією можливістю

0 коментарів 23193 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


В рамках програми «єРобота» аграрії Одещини мають можливість отримати спеціальний грант на розвиток свого підприємства. Грантовими коштами можна оплатити будь-які витрати, пов’язані з реалізацією проєкту висадки насаджень, постачальникам матеріалів, згідно з укладеним договором. Загалом грантова програма дозволяє залучити від 140 тис. до 400 тис. грн за гектар, але не більше 10 млн гривень. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на Департамент аграрної політики, продовольства та земельних відносин Одеської ОВА.


Деякі підприємства з Одеської області вже активно приймають участь у цій програмі, наприклад:
– ФГ «ГОЛД» реалізує 2 проєкта, загальною сумою понад 1 млн грн;
– ТОВ «МРІЯ» отримала 6,2 млн грн;
– ТОВ «ДУНАЙСЬКИЙ АГРАРІЙ» залучив 1,7 млн грн;
– ФГ «ДАНИЛО І К» освоює 1,01 млн грн.

Варто зазначити, що гранти надаються у розмірі не більше 70 відсотків вартості проєкту висадки насаджень та за умови фінансування коштами отримувача (власні та/або кредитні) різниці між вартістю всього проєкту висадки насаджень та обсягу гранту. Закладка насаджень має бути здійснена садивним матеріалом сортів рослин, відомості про які занесені до Реєстру сортів рослин України або Реєстру патентів.

Умови участі в програмі:
• розробити проєкт плану висадки насаджень, що має містити такі розділи: пояснювальну записку, генеральний план, кошторисну документацію, паспорт робочого проєкту;
• мати у власності чи користуванні не менше ніж на 7 років земельну ділянку площею від 1 до 25 га;
• офіційно працевлаштувати працівників;
• бути готовим взяти на себе від 30 відсотків витрат.

Алгоритм подачі заявки на отримання гранту на сад
Подати заявку на отримання такого гранту можуть суб’єкти господарювання – юридичні особи та фізичні особи-підприємці – громадяни України, які провадять діяльність у сфері вирощування сільськогосподарських культур на землях, на які право власності та/або користування підтверджено належними правовстановлюючими документами. Також подати заявку на отримання гранту на створення саду можна і через портал «Дія». Для цього слід зареєструватися або авторизуватися в кабінеті громадянина на порталі diia.gov.ua за допомогою електронного підпису та заповнити онлайн-заявку.

До заяви обов’язково додати одним файлом у форматі PDF скановану копію:
– ​проєкту висадки насаджень, що підписана особою, яка його розробила (розробником);
– проєкту зрошення (у разі відсутності відповідного розділу з розрахунками в проєкті висадки насаджень) із зазначенням джерела водозабору.
Після цього слід все підписати електронним підписом та відправити. Заяви, подані без підписаного розробником проєкту висадки насаджень, а також з перевищенням заявленої суми компенсації на гектар насаджень не розглядаються. Опрацьовується заявка протягом 15 робочих днів.

Важливо! Учасник програми зобов’язується вести діяльність не менше 5 років; сплачувати податки в бюджет, зокрема, за працевлаштування робітників; а також створити робочі місця.
Подальші кроки після погодження заявки:
– очікувати на перевірку документів банком та Міністерством аграрної політики та продовольства України;
– дочекатися рішення від Мінагрополітики щодо надання гранту та підписати договір з уповноваженим банком. Прийняте рішення оформлюється наказом;
– відкрити окремий банківський рахунок, перерахувати на нього свій відсоток фінансування. Якщо ваш проєкт схвалять, гроші надійдуть на окремий рахунок в одному з уповноважених банків. Отримувач самостійно протягом 30 днів здійснює переказ усієї суми коштів своєї частки співфінансування на власний рахунок;
– отримати грант та використовувати кошти, подаючи до банку рахунки на оплату витрат, пов’язаних з реалізацією проєкту висадки насаджень;
– у разі встановлення факту нецільового використання гранту надання отримувачу будь-якої державної фінансової підтримки припиняється з моменту встановлення такого факту та протягом поточного і десяти наступних бюджетних періодів, а гранти повертаються до державного бюджету.
Оплата витрат, пов’язаних з реалізацією проєкту висадки насаджень, може бути проведена декільком постачальникам (продавцям) матеріалів у межах вартості проєкту висадки насаджень у період не більше 12 місяців з моменту зарахування коштів на рахунок. Строк реалізації проєкту висадки насаджень не повинен перевищувати 18 місяців з часу отримання бюджетних коштів.
guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x