Дякуємо, що читаєте нас українською💪

В Татарбунарській громаді збирають кошти на пам’ятник загиблому Герою Сергію Смолянцю, який був сиротою

0 коментарів 78840 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Сергій Смолянець був родом з села Михайлівка Саратської громади. Загинув хоробрий воїн у ніч з 23 на 24 червня цього року, про його життєвий шлях “БІ” нещодавно повідомляла. Щоб зберегти пам’ять про свого відважного товариша та земляка, друзі Сергія оголосили збір коштів на виготовлення та встановлення пам’ятника Герою. Мінімальна необхідна сума – 70 тисяч гривень. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”.


Як розповів “БІ” товариш воїна Роман Поляков, Сергій почав захищати рідну країну ще 2014 року, був учасником бойових дій у зоні АТО. Попри всі складнощі та випробовування, Сергій Смолянець залишався чудовою людиною.

Він був дуже хорошою людиною. Минулого року ми збирали кошти на дрон, я та Оксана Бачинська з ним зустрічалися особисто, щоб передати цей дрон”, – згадує Роман.

В Татарбунарській громаді збирають кошти на пам'ятник загиблому Герою Сергію Смолянцю, який був сиротою

З перших днів повномасштабного вторгнення Сергій пішов захищати рідну землю від окупантів. Постійно підтримував зв’язок із земляками, рідною школою. Разом зі своїм братом служив в одній бригаді.

“Віктор був старшим братом Сергія, в них різниця 12 років. На жаль, їх батьки померли рано, хлопці сироти… Командування Віктора відпустило його на похорон брата, і він розповів нам, як саме загинув його брат. Був важкий бій. Віктор поїхав за патронами, коли почався артобстріл. Як дізнався по рації, що є “200-й”, у нього серце защемило, подумав: “Хоча б не Сергій!”. Та коли Віктор приїхав на місце, він вже зрозумів, що його брат загинув”, – розповів тяжкі подробиці загибелі Роман Поляков.

В Татарбунарській громаді збирають кошти на пам'ятник загиблому Герою Сергію Смолянцю, який був сиротою

Героя поховали. Однак в нього залишились друзі, які не хочуть, щоб пам’ять про нього зникла.

“До того, як піти на фронт, Сергій працював у магазині побутової техніки. Його власниця, Ірина Семенівна Будник, піклувалась про Сергія, як рідна мати, він був дуже дорогою людиною для неї, як і вона для нього. Тож жінка подала ідею щодо пам’ятника, адже якби були батьки хлопця живі, вони б вирішували це питання. А брат Віктор після похорон знову повернувся на передову, в нього немає коштів на це діло. Тому Ірина Семенівна і запропонувала цю ідею, а її підтримали військові, які пообіцяли допомогти матеріально. Ще одна причина, чому ми вирішили саме зараз встановлювати пам’ятник – ми не знаємо, що може бути через рік. Тому не варто втрачати час та можливість”, – повідомив наш співрозмовник.

В процесі спілкування Роман пояснив, що хто саме буде виготовляти пам’ятник, активісти поки що не вирішили. В них на прикметі є місцеві фірми, але друзі будуть обирати найкращих і найкомпетентніших майстрів. Мінімальна сума збору – 70 000 гривень. На сьогодні завдяки небайдужим людям вже зібрано 25, однак потрібно більше. Збір ще буде відкрито до 20 липня до 20:00 вечора.

“На згадку про Сергія тепер лишились лише фото. Дуже шкода, не віриться зовсім, що його немає. Але ми будемо пам’ятати про нього, як і про інших загиблих Героїв, завжди. Поки ми пам’ятаємо, вони поруч з нами”, – наостанок сказав Роман Поляков.

В Татарбунарській громаді збирають кошти на пам'ятник загиблому Герою Сергію Смолянцю, який був сиротою

Для тих, хто хоче доєднатись до збору та допомогти зберегти пам’ять про Героя Сергія Смолянця, ми публікуємо банківські реквізити для перерахування коштів:

5168752086581264 (Приватбанк) Поляков Роман Іванович

53754112073433 (Монобанк)

Посилання на банку:

https://send.monobank.ua/jar/89EKcyGwiq

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x