Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Територію Тузлівських лиманів біля гніздування рожевих фламінго зачистили від бракон’єрських сіток

0 коментарів 28728 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


На території НПП «Тузлівськи лимани» знайшли протизаконні знаряддя лову. Працівники парку намагались відстежити бракон’єрів, проте правопорушники на місце злочину не з’явились. Довелося провести спільний рейд з держекоінспекцією, про що повідомляє «Бессарабія INFORM» із посиланням на сторінку парка.


Працівники нацпарку провели ніч біля лиману, намагаючись відслідкувати бракон’єрів, що розташували незаконне приладдя поблизу мешкання рожевих фламінго. Та намагання спіймати порушників виявилися марними. Тому у рамках співпраці між національним природним парком «Тузлівські лимани» та екологічною інспекцією Південно-Західного округу, провели великий рейд територією.

«Прикро, що навіть під час війни, до деяких браконьєрів не доходить, що на водоймах повинна бути тиша і не повинно бути браконьєрства, особливо там, де вперше за всю історію Тузлівських лиманів поселились дуже рідкісні і неймовірні птахи», ─ йдеться у дописі.

То ж спільними зусиллями науковців та екологів наразі проводиться  зачистка акваторії від «безгоспу» ─ сіток, ятерів, які можуть нашкодити рідкісним птахам.

Також був здійснений виїзд і до Тузлівської громади щодо  впорядкування сміттєзвалищ, які знаходяться неподалік межі з нацпарком, та стосовно сприяння в охороні фламінго.

Науковці зазначили, що останнім часом зафіксовано багато слідів дітлахів, велосипедистів та великих свійських собак, а тому частина локальної популяції фламінго вибрала іншу ділянку для мешкання та гніздування.

Територію Тузлівських лиманів біля гніздування рожевих фламінго зачистили від бракон’єрських  сіток

Територію Тузлівських лиманів біля гніздування рожевих фламінго зачистили від бракон’єрських  сіток

 

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x