Не смертельний, але небезпечний: у НПП «Тузлівські лимани» зафіксували появу рідкісного виду павука

0 коментарів 51246 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


На території Національного природного парку «Тузлівськи лимани» науковці вперше зафіксували рідкісний вид Eresus kollari ─ павука з яскравим окрасом. Про це повідомляє «Бессарабія INFORM» із посиланням на сторінку нацпарку.


Цей вид павуків ерезус часто називають «Божа корівка» чи сонечко через його червоне з чорними цятками забарвлення. Його укус може бути дуже небезпечним, але не смертельним, а отрута викликає сильний біль і оніміння навколо місця укусу, що триває 3-6 днів.

Eresus kollari ─ єдиний представник своїх тропічних родичів, який живе так далеко, навіть зустрічається біля Києва. Є інформація, що його вже чимало в Ізмаїльському районі.

Павуки живуть у норах, вистелених павутиною, часто ховаються під листям. Розмір самців сягає 8-11 мм. Вони мають яскраво-червоне черевце з чотирма чорними цятками. Самки трохи більші – 9-16 мм, але їх не так легко помітити, бо вони майже повністю чорні.

Науковці закликають мешканців Бессарабії бути уважними та дивитися  під ноги, адже павуки не нападають першими, доки не відчують загрози.

Не смертельний, але небезпечний:  у НПП «Тузлівські лимани» зафіксували появу рідкісного виду павука

Фото зроблено неподалік від будівлі Кордону “Тузлівська Амазонія”

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x