Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Думав, що вночі не побачать: поліцейські затримали на озері Катлабух рибалку раків

0 коментарів 27945 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Житель Ізмаїльського району вночі дістався озера Катлабух, щоб наловити раків для продажу. Але браконьєр потрапив у поле зору чергового патруля, який проводив рейд. За попередніми підрахунками фахівців, правопорушник спричинив державі збитків на суму понад 180 тисяч гривень. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM” з посиланням на обласну поліцію.


Незважаючи на заборону на лов річкових раків, яка діє з 1 грудня 2022 року по 30 червня 2023 року, 37-річний мешканець Саф’янівської громади, самотужки підготував із сітки саморобне знаряддя для лову та вирушив на “тихе полювання” під покровом ночі. Він встиг виловити понад 50 раків, перш ніж його затримали правоохоронці.

Поліцейські територіального підрозділу поліції вилучили як саме знаряддя лову, так і улов, який передали на зберігання підприємству «Клест ЛТД». За фактом порушення закону вже розпочато провадження за частиною 1 статті 249 Кримінального кодексу України. Її санкція тягне за собою покарання штрафом від однієї тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто від 17000 до 51000 гривень, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Також нагадаємо, що навіть після закінчення заборони залишаються певні обмеження на вилов раків. Починаючи з липня, їх вилов дозволяється у кількості не більше ніж 30 екземплярів на добу у водоймах загального користування та 50 екземплярів у водоймах, де впроваджене платне рибальство. Крім цього, забороняється вилов цих річкових мешканців вночі із застосуванням підсвічування.

Думав, що вночі не побачать: поліцейські затримали на озері Катлабух рибалку раків

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x