Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Аскорбінка замість наркотиків: ізмаїльських підлітків, які стали “героями” соцмереж, перевірила поліція

0 коментарів 37557 перегляд

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Нещодавно в мережі інтернет з’явилось відео, на якому четверо підлітків вживали білу порошкову речовину невідомого походження в одному з розважальних закладів міста Ізмаїл. З цього приводу поліцейські розпочали спеціальну перевірку, під час якою було встановлено місце, де відбувалася зйомка, та певне коло громадян, які брали у ній участь. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM” з посиланням на Нацполіцію Одеської області.


Виявилось, що підлітки потрапили на вечірку у підвальному приміщенні завдяки запрошенню своїх повнолітніх друзів, молодиків віком від 18-ти до 23-х років. Під час відпочинку дівчата віком 13, 15 та 17 років і їх 16-річний друг вирішила “пожартувати” і зняли на відео вживання вмісту подрібненої аскорбінової цукерки так, щоб це виглядало як вживання наркотиків. Майже одразу відео було викладене в інтернет-мережі.

Однак перевірка приміщення правоохоронцями із залученням службового собаки підтвердила, що в приміщенні не було заборонених речовин. “Акторів” з відео додатково перевірили у лікарні – результати також не підтвердили вживання молодими людьми наркотичних засобів.

Щодо власника підвалу, то він стверджував, що не знав про присутність на вечірці дітей, хоча мав би вжити заходів щодо недопущення їх перебування там. Тому відносно нього поліцейські склали протокол за частиною 1 статті 180-1 КУпАП – через допущення перебування у закладі осіб віком молодше 16 років без нагляду батьків після 22-ї години. За це власникові підвалу загрожує штраф.

За вечірку підлітків також доведеться відповісти і їхнім батькам: на батьків 13-річної дівчинки, які не догледіли, де, з ким і коли відпочиває їхня малолітня донька, правоохоронці склали протокол за частиною 1 статті 184 КУпАП. За цією ж статтею будуть складені адміністративні матеріали і відносно батьків 15-річної ізмаїльчанки, які через справи тимчасово відсутні за місцем мешкання. За невиконання батьками обов’язків щодо виховання дітей чинним законодавством передбачено штраф або попередження.

Наразі ювенальні поліцейські продовжують встановлювати повне коло осіб, які були присутні на вечірці. Якщо виявиться, що серед відпочивальників ще були неповнолітні молодше 16 років, на їхніх батьків також чекає покарання.

“Шановні громадяни, будьте свідомими та слідкуйте за тим, де, з ким і як проводять час ваші діти. Також пам’ятайте, що, згідно з законом «Про охорону дитинства», діти до 16 років без присутності батьків не можуть знаходитися у закладах, у яких провадиться діяльність у сфері розваг, або закладах громадського харчування, після десятої години вечора і до шостої години ранку” – наголосили у поліції.

Аскорбінка замість наркотиків: ізмаїльських підлітків, які стали "героями" соцмереж, перевірила поліція

Аскорбінка замість наркотиків: ізмаїльських підлітків, які стали "героями" соцмереж, перевірила поліція

 

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x