Дякуємо, що читаєте нас українською💪

«Привітали» Київ дронами-камікадзе: наймасовіша атака на столицю

0 коментарів 29700 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Сьогодні вночі, 28 травня, у День міста Києва, ворог атакував Україну іранськими ударними дронами «Shahed-136/131» з північного напрямку – Брянська область, та південного – Краснодарський край. Про це повідомляє «Бессарабія INFORM», із посиланням на сторінку Повітряного командування «Південь».


Загалом військові зафіксували пуски рекордної кількості дронів-камікадзе – 54! Чергову нічну атаку ворог спрямував на військові об’єкти та об’єкти критичної інфраструктури в центральних регіонах країни, зокрема на Київщину. Завдяки роботі Повітряного командування «Центр» вдалося знищити більшість ударних дронів. Загалом, внаслідок успішної бойової роботи знищено 52 «шахеди»!

На Київщині тривога тривала більше 5 годин, є пошкодження будівель, інформація про постраждалих уточнюється.

«У Печерському районі сталася пожежа на даху 9-поверхового будинку. У Соломʼянському – уламком дрону пошкоджений 3-й поверх 7-поверхової будівлі. Також рятувальники ліквідовують пожежу на підприємстві в Голосіївському районі», – написав мер Києва.

«Напад здійснювався в кілька хвиль, а повітряна тривога тривала понад 5 годин! За попередніми даними, силами і засобами ППО в повітряному просторі Києва було знищено понад 40 безпілотників рашистів», – повідомив  начальник КМВА Сергій Попко.

На півдні вночі на Миколаївщині силами та засобами протиповітряної оборони повітряного командування «Південь» знищено один «Shahed-136/131». В Одеському регіоні ніч пройшла тихо.

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x