Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Угробив пасажирку і ледь не занапастив себе: в Ізмаїльському районі винесли вирок винуватцю фатальної ДТП

0 коментарів 38880 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Ізмаїльський суд виніс вирок водію автомобіля «Toyota Carina E», який у жовтні минулого року вчинив смертельне ДТП по дорозі з села Першотравневе до Ізмаїлу. З його вини загинула жінка – пасажирка авто, що сиділа поруч із ним на передньому сидінні. Чоловіка засудили до п`яти років позбавлення волі з випробуванням три роки, позбавили права керувати транспортними засобами на строк три роки і зобов’язали заплатити 100 тисяч гривень компенсації моральної шкоди сім’ї жертви ДТП. 


Про це повідомляє “Бессарабія INFORM” з посиланням на відповідне рішення суду.

Фатальна аварія сталася вранці 6 жовтня 2022 року. Водій «Toyota Carina E» виїхав з села Першотравневе до міста Ізмаїл з двома пасажирками у салоні. Погода була ясна, дорога суха. Водій (як потім показала експертиза) – був тверезий.  Проте на певному відрізку шляху (на 26 км автодороги “ст. Дзінілор-Приозерне-Муравлівка-Комишівка-/Т16-07”) він не відреагував відповідно на зміну дорожньої обстановки, не обрав безпечну швидкість руху, втратив контроль над автомобілем, виїхав за межі проїзної частини і на великій швидкості врізався в придорожнє дерево.

Від потужного удару пассажирка, яка сиділа на передньому сидінні, загинула на місці. Друга пасажирка, яка сиділа позаду, “вилетіла” з салону автомобіля у поле, але залишилася жива. Отямившись через декілька хвилин після аварії, вона почала гукати своїх попутників, які залишись в машині, аби дізнатись, чи живі вони, але ніхто не відповів. З понівеченої автівки доносились лише схожі на передсмертні хрипи. Попри шоковий стан, вона встала, підійшла до траси і почала махати руками, аби зупинити якийсь проїжджаючий повз транспорт і попросити про допомогу. Хтось з водіїв зупинився, на місце викликали швидку та поліцію.

…Медикам вдалось врятувати життя водію-винуватцю аварії. Отримавши серйозну черепно-мозкову травму, він більше місяця пролежав у комі. Через це під час судового розгляду справи про ДТП, за якою він проходив обвинуваченим за ч. 2 ст. 286 КК України, чоловік мало що зміг пригадати про обставини аварії. При цьому він повністю визнав себе винним в обсязі пред’явленого йому обвинувачення та щиро розкаявся у скоєному, не піддавши сумніву обставини, викладені в обвинувальному акті.

Порушник також визнав цивільний позов, поданий сином загиблої, про відшкодування моральної шкоди її родині.

Слід зазначити, що проведена в рамках розслідування експертиза показала, що авто на момент виникнення події було справним, дорожнє покриття – нормальним, тож вся відповідальність за те, що сталося, лежить саме на водієві.

Вивчивши всі докази та заслухавши покази свідків, суд визнав чоловіка винним у порушенні правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту, які спричинили смерть потерпілого, і призначив йому покарання у вигляді позбавлення волі на строк п’ять років (з випробуванням три роки) з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк три роки. Він має сплатити 100 тис грн сім’ї загиблої пасажирки і ще 12 тис грн – державі (витрати на залучення експертів для проведення судових експертиз).

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x