Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Ізмаїльський міський голова прокоментував, чому в місті працюють лише два садочки, та хто може претендувати на їх відвідування

0 коментарів 23895 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Міський голова міста Ізмаїл Андрій Абрамченко опублікував на своїй сторінці у Facebook інформацію щодо роботи дошкільних закладів та пояснив умови влаштування дітей до них. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”.


Він нагадав, що під час воєнного стану дозволено працювати лише тим садочкам, де наявні укриття, які відповідають вимогам безпеки дітей. У 2022 році це вирішувала спеціально утворена комісія за участі представників ДСНС, поліції, відділу освіти, служби з НС та ЦЗ). Тоді було визначено, що тільки два заклади дошкільної освіти мали можливість облаштування в підвальному приміщені укриттів – з приміщеннями для денного відпочинку малечі та поточних занять з системою тепло- та водопостачання, освітлення, вентиляції, санвузлами, сигналізацією, приміщенням для медичного працівника тощо. Це – ЗДО № 33 «Теремок» та ЗДО № 34 «Дельфінятко». Роботи з переобладннання вказаних закладів було виконано в найкоротші строки.

“Зараз ці комунальні заклади працюють в місті як чергові дитсадки на виконання розпорядження Одеської обласної військової адміністрації від 25.03.2022 № 125А-2022 «Про відновлення освітньої діяльності в закладах дошкільної освіти Одеської області», у зв’язку із потребою у відновленні освітнього процесу в закладах дошкільної освіти з дотриманням відповідного режиму діяльності в умовах воєнного стану та з метою створення умов для батьків, які забезпечують роботу критичної інфраструктури Ізмаїльської міської територіальної громади – за умови забезпечення максимально можливої безпеки кожного учасника освітнього процесу.

У ЗДО № 33 «Теремок» та № 34 «Дельфінятко» працюють по 12 різновікових груп (крім ясельних), з них по 1 логопедичній, по 2 інклюзивні. Загалом працює 24 групи/539 дітей (в тому числі, 42 дитини ВПО). З дітьми з особливими освітніми потребами проводяться корекційні заняття. Діти приймаються з 3-х років (станом на 01.01.2023 р.).

Наголошую, що безпечне перебування учасників освітнього процесу у закладах дошкільної освіти – головна мета комфортної міжособистісної взаємодії навчання і праці в умовах правового режиму воєнного стану та карантинних обмежень. Саме тому пропозиції відкрити дитсади без власних укриттів – таким чином, що при повітряній тривозі малеча має переходити – в будь-яку погоду – в укриття, розташовані в сусідніх будинках, не мають підстав для розглядання.

Наразі працюючи батьки дітей відповідного віку мають можливість влаштувати дитину в дитсадок, надавши пакет необхідних документів.

Для отримання путівки необхідні наступні документи: довідка від сімейного лікаря про стан здоров’я дитини, карта щеплень, копія свідоцтва про народження дитини, довідки з місця роботи батьків (для прийому дітей з ООП в садок виключень немає: довідка про працевлаштування батьків обов’язкова) та інше відповідно до нормативних документів.
Працюючим батькам відмов не було.

Влітку буде проведено новий набір дітей у комунальні заклади дошкільної освіти на наступний 2023-2024 навчальний рік.
Єднаймося!

Разом до Перемоги!”, – роз’яснив Абрамченко.

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x