Які штрафи для водіїв діють в світі та скільки треба платити за правопорушення в Україні

0 коментарів 25893 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


В Україні, як і в інших країнах світу, діє індивідуальна система штрафів за порушення правил дорожнього руху. Агентство “РБК” розповідає, у яких державах діють наймасштабніші санкції для водіїв.


У Фінляндії, наприклад, передбачені максимальні фінансові штрафи. Так, місцевого бізнесмена Юссі Салонойя оштрафували на $200 тисяч, а кінцева сума санкції розраховувалася з огляду на сукупний дохід чоловіка. Мінімальний штраф у Фінляндії стартує від $1,6 тис.

У Канаді рекордний штраф за перевищення швидкості становив 25 тисяч доларів. Примітно, що таке покарання застосовувалося для водія, який рухався зі швидкістю понад 200 км/год.

У Японії найбільший штраф у розмірі $8700 призначений для людей, які сідають за кермо у стані алкогольного сп’яніння. За проїзд на червоний сигнал світлофора доведеться заплатити 420 доларів.

Звичайний штраф за перевищення швидкості у Великій Британії дорівнює 100 доларам, але у 2017 році британець був змушений заплатити $8 тисяч за те, що рухався понад 275 км/год.

В Італії суворі покарання також передбачені для нетверезих водіїв, які ризикують отримати штраф у $6400 та забути про керування транспортом на 2 роки.

У США ситуація трохи інша. В американських штатах діє своє законодавство, тому до водіїв можуть застосовуватись різні покарання. Штрафи варіюються близько $1000, а найбільші санкції передбачені для Вірджинії, де за перевищення швидкості можуть оштрафувати на 2600 доларів.

За порушення швидкісного режиму у Португалії передбачено штрафи у розмірі до 1900 доларів, а в Німеччині – до 630 доларів.

У Китаї найвищі стягнення передбачені за перевищення швидкості (300 доларів) і їзду в нетверезому стані (310 доларів). Також нетверезого водія можуть позбавити волі на 15 діб та забрати на півроку права водія.

В Україні, наприклад, за перевищення швидкості більш ніж на 80 км/год передбачено штраф у розмірі 3400 грн. Якщо перевищення більше на 110 км/год – 4 250 грн; на 50 км/год, якщо було спровоковано ДТП – 5100 грн із позбавленням прав водія на рік.

Крім цього, в Україні передбачено великі штрафи за нетверезе водіння та керування транспортним засобом особами, які були позбавлені прав водія:

  • 17000 гривень – за керування у стані алкогольного та наркотичного сп’яніння та відмову у проходженні медогляду (повторне таке порушення – штраф з позбавленням права керування транспортними засобами строком на три роки та з можливою конфіскацією авто);
  • 51000 гривень – водій повторно протягом року керував автомобілем у нетверезому стані або відмовився від медичного огляду;
  • 20400 гривень – за керування транспортним засобом особою, позбавленою права керування транспортними засобами;
  • 40800 гривень – повторне порушення особами, які позбавлені права керувати транспортним, якщо воно сталося протягом року.
guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x