У громадах Білгород-Дністровського району мільйонні залишки освітньої субвенції: у Департаменті пропонують поділитися коштами з педагогами міста

0 коментарів 13743 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


У громадах Білгород-Дністровського району залишилося невикористаними більше 26 мільйонів гривень освітньої субвенції з державного бюджету. Станом на 1 січня 2022 року район мав 41,26 млн гривень субвенції з держбюджету, а використав лише 14,55 мільйонів, що складає 35,3% від запланованого. Про це на своїй сторінці у Facebook розповів директор Департаменту освіти і науки Одеської ОВА Олександр Лончак, передає Бессарабія INFORM.


У своїй публікації Олександр Анатолійович детально розповів про залишки по громадах Білгород-Дністровського району, а саме:

залишки держаної субвенції у Старокозацькій ТГ складають 7,99 млн. грн.;

у Молозькій ТГ – 5,71 млн. грн.;

у Петропавлівській ТГ – 4,61 млн. грн.;

Татарбунарській ТГ- 2,15 млн. грн.;

 Тузлівській ТГ – 1,93 млн. грн.;

Успенівській ТГ – 1,46 млн. грн.;

Дивізійська – 1,01 млн. грн.;

Лиманській сільській ТГ – 1,01 млн.

“У поясненнях управлінці зазначають: проводимо тендерні процедури, плануються закупівлі на кінець грудня. Де були раніше? Чи встигнете? Риторичне питання. Тож вищевказані громади можуть поділитися коштами з м. Білгород-Дністровський і закрити питання по заробітній платі колег, на яку не вистачає. До речі, ми просили районну військову адміністрацію надати нам пропозиції щодо перерозподілу коштів, щоб, у свою чергу, направити їх у Кабмін”, – зауважив очільник Департаменту.
За словами Олександра Лончака, на оплату праці педагогів Білгород-Дністровський район отримав цього року 606,84 млн. грн. Станом на 1 листопада витрачено 477,8 млн.гривень, що складає – 78,7% від запланованих. Залишок до кінця поточного року складає 129,04 млн.грн.
“Не вистачає на зарплату учителям там, де не дбають про оптимізацію мережі та надання дітям якісних освітніх послуг. При цьому у місцевих чиновників та депутатів одна думка: не дамо закрити школу, де всього 30-40-50 дітей – отримаємо виборчі рейтинги. Платіть тоді заробітну плату колективу з місцевого бюджету і дбайте про сучасні умови розвитку та якість знань школярів у малокомплектних закладах. А по-іншому вже не буде!,”- підкреслив Лончак.
guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x