За незаконне привласнення землі рекреаційного призначення у Затоці, двох аккерманців можуть надовго запроторити за грати

0 коментарів 18522 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Правоохоронці скерували до суду обвинувачення двом жителям Білгорода-Дністровського, які незаконно привласнили в Затоці землі рекреаційного призначення. Зловмисники протягом 2020-2021 років шахрайським шляхом заволоділи двома земельними ділянками загальною площею 10 соток і вартістю майже 1,7 мільйона гривень. За такі дії спільникам загрожує до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.


Як повідомили у відділі комунікації поліції Одеської області, в змові діяли двоє місцевих громадян віком 44-х років, один з яких – інженер-землевпорядник.

Чоловіки виготовили фіктивну технічну документацію на неіснуючі дачні будинки, які нібито звели на земельних ділянках Затоківської селищної ради, де насправді розташована база для відпочинку та оздоровлення населення Державного агентства водних ресурсів України. З підробленими документами зловмисники пройшли всі інстанції для того, щоб приватизувати землі під неіснуючими спорудами.

За результатами досудового розслідування цієї оборудки, слідчі повідомили фігурантам про підозру: одному – за ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 358 (Пособництво в підробленні офіційного документу, який видається та посвідчується установою і який надає права, з метою його використання останнім, вчинене за попередньою змовою групою осіб), ч. 4 ст. 358 (Використання завідомо підробленого документа), ч. 4 ст. 190 (Заволодіння правом на майно шляхом обману (шахрайство), вчинене за попередньою змовою групою осіб в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України, а другому – за ч. 3 ст. 358 (Підроблення офіційного документа, який видається та посвідчується приватним підприємцем з метою використання його іншою особою, вчинене повторно за попередньою змовою групою осіб), ч. 4 ст. 358 (Використання завідомо підробленого документа), ч. 5 ст. 27 ч. 4 ст. 190 (Пособництво у придбанні права на майно шляхом обману (шахрайство), вчинене повторно за попередньою змовою групою осіб в особливо великих розмірах) ККУ.

Обвинувальний акт правоохоронці скерували до суду.

Максимальне покарання, яке може загрожувати зловмисникам, відповідно до санкцій згаданих статей, – позбавлення волі на строк від п’яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x