Сьогодні – День пам’яті захисників України. Згадаймо полеглих воїнів з Ізмаїлу

0 коментарів 31185 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Щороку, починаючи від 2019-го, 29 серпня Україна відзначає День памʼяті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. 


Дату присвятили дню виходу з оточення в Іловайську 29 серпня 2014 року, коли українська армія зазнала на Донбасі найбільших втрат. Пам’ятний день встановив президент Володимир Зеленський указом від 24 серпня 2019 року.

В цей день вся Україна – кожне маленьке село, громада, місто – згадує своїх вірних синів і доньок, полеглих воїнів, мужніх захисників і захисниць, які до останнього подиху стояли за кожного з нас.

Своїх героїв, які віддали свої життя в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, із безмежною вдячністю сьогодні і завжди пам’ятає і місто Ізмаїл:

  • 29 серпня 2014-го, при прориві з «Іловайського котла», загинув капітан Олександр Світличний.
  • Штаб-сержант Запорожцев Андрій Миколайович загинув в цьому році – 24 лютого, поблизу населеного пункту Нікольське Донецької області.
  • Старший сержант Кльован Євген Михайлович загинув 3 березня в ході бойових дій в напрямку населених пунктів Луганської області.
  • Внаслідок вибухового ракетного обстрілу у військовій частині 18 березня загинув солдат Владислав Ігорович Гузенко.
  • Солдат Руслан Вадимович Юдін загинув при виконанні службових обов’язків 29 березня.
  • Поблизу населеного пункту Довгеньке Ізюмського району Харківської області 28 квітня загинув солдат Михайло Володимирович Кіосе.
  • Старший лейтенант Євген Олександрович Ромовський загинув 27 червня при виконанні службових обов’язків у Луганській області.

З нагоди пам’ятної скорботної дати до жителів Ізмаїлу звернувся міський голова Ізмаїлу Андрій Абрамченко:

“Запеклі бої із російським агресором наприкінці літа 2014 року стали трагічною, але героїчною сторінкою боротьби за Україну. До останнього свого подиху наші Захисники і Захисниці мужньо стояли за кожного з нас – за те, щоб під мирним небом ми могли вчитися, працювати, робити нашу Україну кращою, щоб майбутні покоління мали гідне життя у вільній незалежній країні.

Але тоді війна тільки починалась. Сьогодні, в умовах широкомасштабної агресії російської федерації проти України, наші воїни ціною власного життя доводять всьому світу: Україна – єдина і неподільна, Україна – сильна і незламна. Ми безмежно вдячні кожному герою, хто наближає день нашої перемоги. І ми переможемо в цій війні! Слава усім, хто захищає нашу державу! Вічна пам’ять кожному й кожній, хто загинув за Україну! Слава Україні!”.
guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x