Ковід повертається: Одещина опинилася на другому місці за кількістю виявлених хворих

0 коментарів 30186 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Протягом минулого тижня підтверджено 312 нових випадків COVID-19, у порівнянні з попереднім захворюваність зросла на 40,4% – це поставило Одещину на друге місце в Україні. В регіоні домінує “Омікрон”. Про це повідомили на брифінгу в Одеському обласному департаменті охорони здоров’я.


Причиною зростання епідеміологічної ситуації з COVID-19, як пояснює директорка Наталя Одарій-Захар’єва,  є домінування циркуляції штаму “Омікрон”, що має високу контагіозність.

За її словами, в Одеській області затверджено 28 закладів охорони здоров’я, визначених для госпіталізації хворих на гостру респіраторну хворобу, 10 закладів першої хвилі та 18 другої.

“Кількість пацієнтів, які перебувають на стаціонарному лікуванні з гострою респіраторною хворобою COVID-19 становить 145 осіб, з них з підтвердженим діагнозом — 80, з підозрою — 65. Завантаженість ліжок 4%.”Заклади охорони здоров’я забезпечені киснем в повному обсязі завдяки централізованому кисню та концентраторам. На даний час встановлені та введені в експлуатацію 30 кисневих станцій, з них 8 за період воєнного стану, 4 на етапі підключення”, — каже Наталія Одарій-Захар’єва.

Виконувач обов’язків генерального директора “Одеський обласний центр контролю та профілактики хвороб міністерства охорони здоров’я України” Віталій Гончаров повідомив, що тенденція до зростання захворюваності зберігається.

“На сьогодні за кількістю нових випадків за останній тиждень наша область посідає друге місце в Україні після Чернівецької області. Інтенсивний показник захворюваності на 100 тисяч населення за тиждень склав 13,2 проти 10,2 по країні в цілому. Що стосується летальності. За останній тиждень по Україні зафіксовано 16 випадків, на Одещині — 2. В цьому рейтингу наш регіон посідає 3 місце”, — повідомив Віталій Гончаров.

Актуальним залишається питання вакцинації. На сьогодні по всій області працюють 122 пункти щеплення та 80 мобільних бригад. У наявності є вакцини Пфайзер та Короновак.

З початку епідемії в області зареєстровано 330 тис. лабораторно підтверджених випадків COVID-19, у тому числі летальних випадків 6074, одужали 326,5 тис. осіб.

Випадків холери в Одеській області не зафіксовано, але про всяк випадок в регіоні визначили 12 опорних медичних закладів, які надають послуги пацієнтам в умовах поширення інфекційних захворювань.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x