Дякуємо, що читаєте нас українською💪

В Болграді мають намір здійснити реконструкцію будівлі гуртожитку для медиків, яку так й не було завершено ще шість років тому

0 коментарів 2970 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Днями на черговій сесії Болградської міської ради депутати підтримали виділення понад 4 млн гривень на медичну сферу громади, з яких більшу частину на придбання чергового обладнання для центральної районної лікарні та майже 900 тис. гривень – на виготовлення проєктно-кошторисної документації по об’єкту «Реконструкція житлового будинку для медичних працівників, у тому числі медичних працівників з числа внутрішньо переміщених осіб» за адресою: Одеська область, м. Болград, вул. Східна, 75. Про це повідомляє «Бессарабія INFORM».


Зазначимо, це вже третя спроба надихнути життя в колишній двоповерховий гуртожиток для медпрацівників в місті Болград. Перша була здійснена шість років тому, але, на жаль, вийшла, м’яко кажучи, невдалою.

Роботи з реконструкції будівлі під соціальне житло для медиків, на яку з обласного бюджету було виділено понад 5 млн гривень та з районного ще 380 тис. – на підготовку проєктно-кошторисної документації, розпочались восени 2018 року. Але наприкінці того ж року будівельні роботи зупинилися. Як з’ясувалося, за виною підрядника, який виграв тендер, але не розрахувався із субпідрядником, хоча лікарня, начебто, і перерахувала авансовий платіж.

На той час будівельники лише встигнули добудувати третій поверх, встановити металопластикові вікна та змонтувати дерев’яні конструкції даху. Загалом на все це було витрачено 1,5 млн гривень бюджетних коштів. Проте роботи з монтажу на покрівлю профнастилу виконані не були.

І поки тривали судові тяжби, які, до речі, завершилася не на користь лікарні, а на користь будівельної кампанії, колишній гуртожиток стояв без даху.

Цікаво, що відбувалося все це саме тоді, коли головою Болградської районної держадміністрації був Денис Мусієнко, якого влітку минулого року СБУ спіймала на розкраданні державних коштів, виділених на будівництво амбулаторій, і який досі перебуває у розшуку. А Болградською районною лікарнею тоді й до 2021 року керував не менш відомий Олександр Михайленко. Стосовна нього торік Одеська прокуратура також скерувала до суду обвинувальний акт за фактом розтрати коштів медзакладу.

Але повернемось до гуртожитку. Лише через рік, в осені 2019 року, депутати Болградської райради вирішили виділити 1 мільйон 490 тисяч гривень на заміну покрівлі недобудованого житлового будинку для медичних працівників. На ці кошти була зроблена проєктно-кошторисна документація та проведено роботи із заміни покрівлі будівлі. Після чого об’єкт було вирішено законсервувати, щоб вже наступного 2020 року відкоригувати проєкт та закінчити роботи з будівництва соціального житла для медиків. Але й ця, вже друга, спроба так й залишилась спробою.

Законсервована недобудова в рамках розпочатого активного процесу децентралізації була передана з власності територіальних громад Болградського району у «спадщину» новоствореної тоді Болградської громади.

«Сфера охорони здоров’я протягом вже декількох років залишається для нас пріоритетною. Щороку ми спрямовуємо бюджетні кошти на її модернізацію та оснащення, закуповуємо сучасне обладнання, проводимо ремонтні роботи. Але не менш важливим в цьому напрямку є медичні кадри, яким також потрібно створювати належні умови не тільки для роботи, а й проживання. З цією метою й виникла ідея реконструювати занедбану будівлю колишнього гуртожитку для медпрацівників в Болграді. А оскільки скористатися вже зробленою шість років тому проєктно-кошторисною документацією ми не мали змоги, на неї є авторські права, вирішено робити її знову. Точніше, у нас не має іншого варіанту. Ми не можемо допустити, щоб ця будівля не використовувалась за своїм призначенням”,  – зазначив Болградський міський голова Сергій Димитрієв – головний ініціатор реконструкції.

В Болграді мають намір здійснити реконструкцію будівлі гуртожитку для медиків, яку так й не було завершено ще шість років тому В Болграді мають намір здійснити реконструкцію будівлі гуртожитку для медиків, яку так й не було завершено ще шість років тому В Болграді мають намір здійснити реконструкцію будівлі гуртожитку для медиків, яку так й не було завершено ще шість років тому В Болграді мають намір здійснити реконструкцію будівлі гуртожитку для медиків, яку так й не було завершено ще шість років тому В Болграді мають намір здійснити реконструкцію будівлі гуртожитку для медиків, яку так й не було завершено ще шість років тому В Болграді мають намір здійснити реконструкцію будівлі гуртожитку для медиків, яку так й не було завершено ще шість років тому В Болграді мають намір здійснити реконструкцію будівлі гуртожитку для медиків, яку так й не було завершено ще шість років тому В Болграді мають намір здійснити реконструкцію будівлі гуртожитку для медиків, яку так й не було завершено ще шість років тому В Болграді мають намір здійснити реконструкцію будівлі гуртожитку для медиків, яку так й не було завершено ще шість років тому В Болграді мають намір здійснити реконструкцію будівлі гуртожитку для медиків, яку так й не було завершено ще шість років тому В Болграді мають намір здійснити реконструкцію будівлі гуртожитку для медиків, яку так й не було завершено ще шість років тому

Архівні фото пресслужби  Одеської обласної ради

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x