Дякуємо, що читаєте нас українською💪

У Ренійській громаді майбутнім випускникам шкіл розповідали про переваги освіти у закладах Національної гвардії

0 коментарів 5481 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Минулого тижня у Рені пройшло декілька зустрічей військовослужбовців Національної гвардії України зі школярами 10-11 класів. Зокрема бесіду для учнів Опорного закладу Ренійської громади провів старший офіцер Південного відділення комплектування військовослужбовців за контрактом Національної гвардії України майор Сергій Олександрович Ящишин. Йшлося насамперед про можливість здобуття молоддю військової освіти та переваги такого вибору. На профорієнтаційному заході була присутня і власна кореспондентка «Бессарабії INFORM» у місті Рені.


Спочатку Сергій Олександрович пояснив старшокласникам, що Національна гвардія України, Національна поліція та Державна прикордонна служба підпорядковуються Міністерству внутрішніх справ України. А головна задача нацгвардійців — убезпечити державу від ворожих посягань. Є бойові та тилові підрозділи, які здійснюють охорону громадського порядку (патрульно-постова служба), конвоювання здійснює підрозділ Конвой, який доставляє злочинців до місць позбавлення волі, на судові засідання. По всіх блокпостах зосереджені сили убезпечення мирного населення. Майор запропонував учням подумати, хто з них бажає присвятити своє життя службі в Національній гвардії, та розказав про алгоритм дій, який допоможе здійснити свою мрію.

По-перше, треба визначитися з навчальним закладом, у якому плануєш учитися. Це може бути Київський інститут Національної гвардії України або Національна Академія Національної гвардії України.

По-друге, треба добре скласти ЗНО.

По-третє, до 25 травня необхідно остаточно визначитися і звернутися до Південного відділення комплектування та заявити про свій намір.

«Потім ми вивчаємо вашу кандидатуру, ви проходите комісію ВЛК, ми збираємо особову справу. Якщо ви проходите за всіма параметрами, то до вас надходить лист з академії і ви стаєте кандидатом на вступ та складаєте вступні іспити: конкурс фізичних здібностей, професійний психологічний відбір, медичне обстеження», — зазначив  Сергій Олександрович.

Також він розказав, що в Національній академії є різні факультети, які можуть зацікавити як хлопців, так і дівчат від 17 до 30 років. Під час навчання курсанти забезпечуються усім необхідним: харчуванням, формою, проживанням, стипендією коштом держави. Усі курсанти після закінчення отримують офіцерське звання «лейтенант» і продовжують служити у різних підрозділах Національної гвардії України. Прослужити необхідно 25 років, а роки навчання зараховуються до стажу, тому в 42-річному віці можна відслужити й вийти на заслужену пенсію. Мінімальне фінансове забезпечення офіцера сягає 32 тис, але чим більше років служить нацгвардієць – тим вищою є заробітна платня.

Наостанок майор звернувся до майбутніх випускників з такими словами:

«Ви цікаві як особистість. Зараз найголовніше, що ви вмієте, знаєте, можете. А можливості відкриваються перед вами дуже широкі. Серйозно ставтеся до вивчення всіх предметів, але особливо зверніть увагу на вивчення української мови, яку треба знати дуже добре. Ви ж бачите, що розмовляю з вами саме державною українською мовою. Школа дає знання, вищий навчальний заклад дає кмітливість, без якої не зможеш професійно відбутися. Коли навчався у вузі, мав свій алгоритм дій, як скласти іспити. У мене всі конспекти були в ідеальному стані. І завжди заходив у першій п’ятірці на іспит, тому що списати можливості не було, а відмінники багато знають і говорять, я ж конспектував усе, що чув, та не менше ніж на «4» не складав. Академія — це великий життєвий досвід, який потім виручає і допомагає».

Зацікавлені учні ставили запитання Сергію Олександровичу, щось уточнювали, деякі жваво обговорювали почуте, а потім підійшли, щоб взяти агітаційні буклети та візитки. Це дарує надію, що ці хлопці та дівчата навчатимуться саме в українських вишах, попри модну тенденцію останніх років виїжджати для здобуття вищої освіти за кордон.

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x