Дякуємо, що читаєте нас українською💪

В Кілії жінці дивом вдалося повернути вкрадену родинну реліквію

0 коментарів 10206 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


В Кілії місцевій мешканці вдалося самостійно повернути родинну реліквію – старообрядницьку ікону «Миколи Чудотворця», яку з власної оселі в неї вкрав раніше судимий чоловік. Як розгорталася ця історія, кореспондентка «Бессарабії INFORM» дізналася з вироку Кілійського районного суду від 9 жовтня поточного року.


Згідно матеріалів кримінальної справи, потерпіла містянка 4 лютого 2017 року прокинулася близько першої години ночі, бо збиралася їхати до Одеси. Вона побачила, що в одній з кімнат була перекинута підставка для квітів. Передчуваючи недобре, жінка перевірила місце, де зберігала гроші, та зрозуміла, що вони зникли. В іншій кімнаті мешканка Кілії виявила зникнення родинної ікони. Жінка помітила, що було відкрите металопластикове вікно з задньої сторони будинку.

Через те, що потерпілій було потрібно терміново їхати до Одеси, вона сіла на маршрутку, яка за межами міста зупинилася, та до неї зайшов молодий чоловік у куртці синього кольору з сумкою, в якій проглядався силует ікони. Жінка попросила відкрити сумку, де побачила свою реліквію. Хтось з пасажирів викликав поліцію. Крадія доставили до відділення. Відповідаючи на питання, потерпіла зазначила, що крадіжка сталася приблизно в період часу з 1:45 по 3:15.

Сам затриманий сказав, що придбав ікону у Вилковому за три тисячі гривень. Хоча, згідно проведеної комплексної судової мистецтвознавчої експертизи, її вартість на антикварному ринку складає десять тисяч гривень. Жінка впізнала свою ікону із декількох світлин, бо у неї правий край має невеликий надлом. Більш того, потерпіла до заяви додала старовинну фотографію, на якій зображено вкрадену ікону «Миколи Чудотворця».

Як з’ясувалося, з наданого прокурором в ході судового розгляду вироку Кілійського районного суду від 7 червня 2011 року вбачається, що обвинувачений раніше засуджувався за корисливі злочини проти власності, в тому числі пов`язані з викраденням старообрядницьких ікон.

Крадієві шляхом часткового приєднання раніше оголошеного вироку призначили покарання у вигляді п’яти з половиною років позбавлення волі. А ікону «Миколи Чудотворця» суд повернув  її законній власниці.

Фото – ілюстративне 

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x