Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Нам є ким пишатися: випускник Ренійського ліцею представляє Україну в університеті Трієста (Італія)

0 коментарів 4293 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Сьогодні Україна відзначає День освітянина. А в соціальних мережах напередодні свята щороку точаться дискусії з приводу подарунків для учителів. І ніхто не поцікавився, а що педагоги вважають для себе найкращим подарунком. Кореспондентка “Бессарабії INFORM”  спробує відповісти на це питання.


Кажуть: «Професія вчителя дається від Бога, а всі інші – від учителя». Тому найкращий подарунок для вчителя – коли його учні стали успішними та щасливими. Учителі щиро радіють кожному успіху своїх вихованців.

Тож розповідаємо про випускника 2021 року Ренійського ліцею № 1 Ростислава Клімова.

Учителі згадують Ростислава теплими словами: називають основними рисами характеру наполегливість, добросовісність, уважність, вихованість, цілеспрямованість.

Учителька математики Тетяна Носач пригадує, як Ростислав намагався в усіх темах досконало розібратися, сміливо ставив запитання, якщо чогось не розумів. Хоч для подальшого навчання не обрав математику, але охоче її вивчав.

Катерина Іванівна Попаз, учителька історії та правознавства, яка багатьох учнів зуміла «заразити» любов’ю до юриспруденції, досі підтримує зв’язок з Ростиславом, пишається кожним його успіхом. «Корисний досвід участі в захисті робіт, які Ростислав писав для МАН з різних тем, посідаючи призові місця не тільки в районі, а в Одесі та Києві, зараз допомагає йому здобувати нові знання з міжнародних відносин у Львові. Також брав участь в різноманітних правових турнірах, в інтелектуальній грі «Нова генерація», — розказала Катерина Іванівна.

Ростислав Клімов став студентом факультету міжнародних відносин Львівського національного університету імені Івана Франка у 2021 році.

З того часу вчителі не пропускають у Фейсбуці жодного повідомлення Ростислава про студентське життя і ті заходи, в яких бере активну участь.

Ростик веде такий собі літопис-щоденник, ділячись своїми враженнями, думками, переживаннями, сумнівами й переконаннями:

«10-го березня (2023 р.) став учасником наукової конференції “Виклики сучасних міжнародних відносин”. Неймовірно дякую науковому товариству факультету міжнародних відносин Львівського національного університету імені Івана Франка за можливість взяти участь в такому надзвичайно цікавому та актуальному заході. З великим задоволенням висловлював власні думки, які виклав у тезах на тему “Радикалізація та міжнародний тероризм — виклик безпеці та стабільності держав та регіонів”.

Нам є ким пишатися: випускник Ренійського ліцею представляє Україну в університеті Трієста (Італія)

«Минулих вихідних мав змогу взяти участь в освітній рольовій грі-моделі ООН. Випала можливість бути делегатом від Федеративної Республіки Бразилія та представляти інтереси держави в Раді Безпеки. Тема засідання — безпека в Тихоокеанському регіоні. Дякую делегатам інших держав за палкі дебати та продуктивні дискусії. Як результат — було змодельовано та спроєктовано важливу Резолюцію Ради Безпеки та підписано шестисторонній договір про співдружність та партнерство (КНР, РФ, КНДР, Бразилія, В’єтнам, Пакистан)», — поділився Ростислав своїми враженнями у квітні 2023 року.

«Вчора в День науки в Україні ми дякували кожному студенту, аспіранту, науковому керівнику, пораднику за їх внесок у розвиток та розбудову науки в нашій державі. Наша місія полягає в тому, аби нашим нащадкам було легше та безпечніше жити в майбутньому.  Дуже тішуся, що мав змогу ініціювати такий вечір-вдячності усім причетним до університетської науки, мені здається перший такий вечір-нетворкінг для науковців за багато років.
А ще ми започаткували традицію вручення іменних премій за здобутки в різних галузях наук, зокрема премій, які носять імена таких наших випускників та професорів, як Рафал Лемкін, Іван Крипʼякевич, Степан Рудницький, Стефан Банах», — повідомив Ростислав 21 травня 2023 року.

Нам є ким пишатися: випускник Ренійського ліцею представляє Україну в університеті Трієста (Італія)

А в жовтні 2023 року Ростислав став головою Наукового товариства Львівського національного університету імені Івана Франка.

Нам є ким пишатися: випускник Ренійського ліцею представляє Україну в університеті Трієста (Італія)

Нам є ким пишатися: випускник Ренійського ліцею представляє Україну в університеті Трієста (Італія)

У лютому 2024 року всіх учителів вразив вальс на Віденському балу!

Нам є ким пишатися: випускник Ренійського ліцею представляє Україну в університеті Трієста (Італія)

А ось нове повідомлення Ростислава з Італії: «Минає майже місяць з моменту мого приїзду в Італію в рамках академічної мобільності. Протягом п’яти місяців буду представляти Львівський університет на факультеті політичних та соціальних наук в університеті Трієста. До слова, в Трієсті я вивчаю курси магістерської програми, хоча ще сам ще не є бакалавром.

Під  час «адаптації» часто доводиться роздумувати про  європейські порядки, цінності та особливості. Основний висновок: Європа — це не миттєве рішення всіх проблем. Вона може виступати непоганим орієнтиром та помічником, однак під час побудови свідомого громадянського суспільства та розбудови держави в цілому я б більше зосередився на збереженні нашої ідентичності та традицій.

За цей час вдалося побувати у Венеції та побачити її справжню красу. Пропливаючи вузькими венеційськими каналами, справді захоплюєшся цією неповторною італійською атмосферою. З мінусів – в таких місцях найкраще відчувається міграційна та демографічна кризи Європи.

Попереду цікаві п’ять місяців, які, переконаний, внесуть певні корективи в розвиток моєї особисті та дадуть відповіді на багато питань, які мене турбують вже довгий час».

Нам є ким пишатися: випускник Ренійського ліцею представляє Україну в університеті Трієста (Італія)

Ми впевнені, що Ростислав знайде всі відповіді на такі складні запитання. Пишаємося ним та багатьма іншими випускниками, які гідно представляють Рені в інших містах України та усьому світі!

 

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x