Дякуємо, що читаєте нас українською💪

На Одещині аграрна компанія приховала податки на мільйони гривень

0 коментарів 4482 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Детективи Територіального управління Бюро економічної безпеки в Одеській області викрили компанію-експортера, що умисно ухилилася від сплати податків в особливо великих розмірах. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM” з посиланням на БЕБ.


Як зазначив керівник ТУ БЕБ в Одеській області Сергій Мунтян, слідством було встановлено, що протягом І кварталу 2024 року компанія отримала та планувала експортувати продукцію через порти Одеської області до Сейшельських островів. Загальний обсяг – 15 тис. тонн, вартістю понад 81 млн грн. При цьому службові особи підприємства умисно не відобразили в декларації з податку на прибуток операції з отримання цієї пшениці, що призвело до ненадходження коштів до державного бюджету.

Директору підприємства вже оголосили підозри та забезпечили відшкодування 14,7 млн грн до держбюджету.

Справу за ч. 3 ст. 212 Кримінального кодексу України (умисне ухилення від сплати податків, зборів (обов’язкових платежів), що входять в систему оподаткування) скеровано до суду з обвинувальним актом.

Санкція статті передбачає штраф від п’ятнадцяти тисяч до двадцяти п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, з початку цього року ТУ БЕБ в Одеській області направлено до суду 24 кримінальних провадження щодо підприємств, які намагалися експортувати сільгосппродукцію без сплати податків до державного бюджету. Загальна сума відшкодованих збитків – майже мільярд гривень.

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x