Дякуємо, що читаєте нас українською💪

ДБР затримало військового з Вилкового, який публічно повідомив про СЗЧ

0 коментарів 5697 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Державне бюро розслідувань затримало військовослужбовця 56 окремої мотопіхотної бригади  Сергія Гнездилова, який є уродженцем міста Вилкове. У кінці вересня він самовільно залишив військову частину і повідомив про це через соціальні мережі. Про це, посилаючись на ДБР, повідомляє «Бессарабія INFORM».


Так, 21 вересня Сергія Гнезділов публічно оголосив, що самовільно залишив частину, щоб привернути увагу до відсутності встановлених термінів служби в умовах воєнного стану.

Сергій Гнезділов – військовий родом з міста Вилкове, громадський активіст та учасник російсько-української війни. Під час навчання на кафедрі журналістики у Львівській політехніці він у віці 19 років у 2019 році добровольцем долучився до лав ЗСУ. Для цього він взяв академічну відпустку. Він є чинним військовослужбовцем 56-ї окремої мотопіхотної Маріупольської бригади. Брав учать у боях на Донеччині, включаючи Піски та Бахмут.

Він також є засновником культурного фестивалю ВиделкаFest у рідному Вилковому та ведучим подкасту ++ подкаст на hromadske. В ньому він говорить з військовими і обговорює питання мілітаризації суспільства.

У 56-тій окремій мотопіхотній бригаді, де служить Сергій Гнезділов, призначили службове розслідування та заявили, що військовий «вчинив дії, які містять ознаки кримінального правопорушення».

23 вересня Донецька спеціалізована прокуратура у сфері оборони Східного регіону за фактом публікацій у засобах масової інформації відкрила кримінальне провадження щодо дезертирства військовослужбовця та доручила розслідування Бюро.

У Державному бюро розслідувань пояснили, що на початку вересня військовослужбовець був направлений до госпіталю для медогляду ВЛК, однак на справді обстеження не проходив та в медзакладі не перебував, а після завершення визначеного терміну ВЛК до місця несення служби не повернувся та впродовж двох тижнів фактично переховувався від правоохоронців.

ДБР затримало військового з Вилкового, який публічно повідомив про СЗЧ

У ДБР також наголосили, що демонстративне та публічне залишення військової частини в умовах воєнного часу є не тільки аморальним по відношенню до побратимів, які залишилися на фронті, але й деморалізує суспільство та ініціює хибну дискусію, що однозначно працює на руку нашому ворогові.

Після вивчення матеріалів справи та низки процесуальних дій слідчі ДБР затримали військовослужбовця за підозрою у самовільному залишенні військової частини, вчиненому з метою ухилення від військової служби, в умовах воєнного стану (за ч. 4 ст. 408 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до 12 років

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x