Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Болградська громада отримала майже півтора мільйона гривень субвенції з державного бюджету: на що її спрямують

0 коментарів 9018 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Днями прем’єр-міністр України Денис Шмигаль підписав розпорядження про розподіл субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на створення мережі спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі, у 2024 році. Серед громад Одещини державне фінансування на реалізацію зазначеного отримує й Болградська ТГ. Завдяки чому це вдалося, та на що саме спрямує Болградська громада 1 мільйон 487 тисяч гривень, дізналася «Бессарабія INFORM».


Як розповіла заступниця Болградського міського голови Ганна Мунтянова, сталося це завдяки участі Болградської ТГ в державному проєкті, за підсумками якого громада й отримує від держави майже півтора мільйона гривень, й готова зробити внесок в його реалізацію з бюджету громади.

 «Болградська міська рада спільно с КУ «Центр надання соціальних послуг» міської ради серйозно поставились до участі в цьому проєкті. Адже в рамках створення мережі спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі, ставили за мету придбання спеціального автомобіля. Не лише для оперативного надання допомоги постраждалим від насильства особам, а й попередження цього явища в громаді. А щоб автомобіль був дійсно функціональний, з урахуванням потреб людей з інвалідністю, маємо намір відділити ще близько 700 тисяч гривень з бюджету Болградської громади до зазначеної суми державної субвенції. Відповідний проєкт рішення вже підготовлено й буде розглянуто на найближчій сесії Болградської міської ради», – розповіла Ганна Мунтянова.

Додамо, що окрім  Болградської, лише ще три громади Одеської області отримують субвенцію з державного бюджету для створення мережі спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі. Це –  Куяльницька (1 мільйон 615 тисяч гривень), Роздільнянська (2 мільйони гривень) та Чорноморська (2 мільйони гривень).

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x