Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Сьогодні у Гаазі розпочинається слухання за черговим позовом України проти росії

0 коментарів 2349 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Постійна палата третейського суду у Гаазі сьогодні, 23 вересня, розпочинає слухання по суті за позовом України від 2016 року, де російську федерацію звинувачують у порушенні Конвенції ООН з морського права в Чорному та Азовському морях і Керченській протоці. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM” з посиланням на заяву Постійної палати третейського суду.


Вступна заява України була виголошена сьогодні, у перший робочий день тижня, о 10:20. Для російської федерації можливість виголосити свою вступну заяву було надано о 10:40.

Також відомо, що Україна виступить із публічним заключним словом у четвер, 3 жовтня, о 17:40, а російська федерація виступить із публічним заключним словом через два дні, у суботу, 5 жовтня, о 17:40.

Додамо, що Україна ініціювала арбітражне провадження проти РФ у вересні 2016 року “з метою захисту своїх прав як прибережної держави в прилеглих до Криму акваторіях в Чорному морі, Азовському морі та Керченській протоці”.

У серпні 2018-го суд в Гаазі вирішив розглянути заперечення росії, відклавши розгляд по суті.

Основне заперечення росії полягало в тому, що претензії України фактично не стосуються Конвенції ООН з морського права, а є спробою отримати рішення, що підтверджує суверенітет України над Кримським півостровом.

У лютому 2020 року арбітражний трибунал в Гаазі підтвердив свою юрисдикцію розглядати позов України, але лише в частині Азовського моря і Керченської протоки, а також викрадення наших природних ресурсів.

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x