Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Пропонуються зміни щодо продажу земельних ділянок, конфіскованих державою за рішенням суду на земельних торгах

0 коментарів 3942 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


«Електронні Закупівлі» юридична компанія, яканадає послуги з участі в онлайн аукціонах ПРОЗОРРО.ПРОДАЖІ, детальніше за посиланням – https://ezakupivli.com.ua/auctions


Кабінет Міністрів України подав до Верховної Ради України проєкт Закону “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо продажу на земельних торгах земельних ділянок, конфіскованих за рішенням суду у власність держави” (реєстр. № 11463).

Цей законопроєкт покликаний врегулювати питання виконання Держгеокадастром вимог статті 145 Земельного кодексу України стосовно продажу на земельних торгах земельних ділянок, які були конфісковані за рішенням суду. Якщо, згідно з законом, власники земельних ділянок зобов’язані відчужити їх у визначений строк, але цього не зробили, такі ділянки можуть бути продані на торгах. Крім того, законопроєкт передбачає вдосконалення процедури подання позовів щодо конфіскації земельних ділянок у випадках, визначених Земельним кодексом.

Законопроєктом пропонується:

Внести зміни до статті 136 Земельного кодексу та статті 22 Закону України “Про оцінку земель” для вирішення питання фінансування підготовки лотів до продажу на земельних торгах за рахунок небюджетних коштів з подальшим відшкодуванням витрат, понесених на підготовку лота, переможцем торгів. Також передбачається впровадити плату за один з етапів підготовки лотів до земельних торгів — рецензування звітів з експертної грошової оцінки земельних ділянок у випадку обов’язкового проведення такої оцінки, як визначено Законом України “Про оцінку земель”.
Доповнити статтю 145 Земельного кодексу новою частиною шостою, яка визначатиме перелік підтверджуючих документів, що слугуватимуть підставою для здійснення платежу через органи Державної казначейської служби України при виплаті вартості проданої на земельних торгах конфіскованої земельної ділянки її попередньому власнику. Також визначається етап процедури земельних торгів, на якому виникають зобов’язання організатора торгів перед колишнім власником конфіскованої ділянки.
Змінити частину сьому статті 130 Земельного кодексу і доповнити новою частиною п’ятою статтю 145 Земельного кодексу, щоб передбачити, що заборона на продаж земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності не поширюється на ділянки, конфісковані за рішенням суду у власність держави.
Внести поправки до статей 17′ та 122 Земельного кодексу та Закону України “Про оренду землі” для врегулювання питання управління земельними ділянками, конфіскованими на користь держави згідно з Законом України “Про санкції”.
guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x