Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Окупанти стратили мечем беззбройного полоненого воїна ЗСУ

0 коментарів 15930 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


У Новогродівці на Донеччині російські військові стратили мечем беззбройного українського військовополоненого з перевʼязаними скотчем руками. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM” з посиланням на уповноваженого Верховної Ради з прав людини Дмитра Лубінця.


Коли саме це трапилось, як і дані жорстоко вбитого українського захисника, поки що не відомо. На фото, яке виставили росіяни, зображено українського воїна в крові, з тіла якого стирчить меч. Напис, зроблений на зброї маркером, наступний: “За Курск”.

Окупанти стратили мечем беззбройного полоненого воїна ЗСУ

Лубінець зазначив, що такі дії російської армії є грубим порушенням Женевської конвенції про поводження з військовополоненими та порушенням міжнародного права.

Омбудсмен також вже направив листи до міжнародних організацій.

Скільки ще світ дивитиметься, як Росія відкрито демонструє зневагу до будь-яких норм і законів? Направив листи до міжнародних організацій, МКЧХ та ООН, аби вони зафіксували чергове порушення прав людини зі сторони Росії. Окремо наголошу, що такі показові страти направлені на деморалізацію українського суспільства. Однак, бачачи такі дії, ми повинні ставати ще рішучішими у боротьбі проти агресора“, – зазначив уповноважений Верховної Ради з прав людини.

Окупанти стратили мечем беззбройного полоненого воїна ЗСУ

 

 

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x