Дякуємо, що читаєте нас українською💪

На Одещині екологічна прокуратура звільнила водний канал на Одещині від незаконного орендаря

0 коментарів 36450 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Спеціалізована екологічна прокуратура Офісу Генпрокурора домоглися у Верховному Суді визнання недійсним договору біологічного очищення (біомеліорації) водного каналу на Одещині. Наразі суд зобов’язав відповідача припинити договірні відносини та звільнити водний об’єкт. Про це, посилаючись на Офіс Генпрокурора, повідомляє «Бессарабія INFORM».


Встановлено, що договір, який укладений між держустановою і приватним товариством строком на 20 років, є удаваним правочином. Фактично під ним приховується використання штучної водойми площею 6 га з земельною ділянкою державної власності для розведення та вилову риби. При цьому жодних коштів до бюджету товариство не сплачувало.

Судова палата для розгляду справ щодо земельних відносин та права власності Касаційного господарського суду погодилася з доводами прокурора і ухвалила остаточне рішення у справі.

Це судове рішення має важливе значення для формування правозастосовної практики, адже наразі на розгляді судів різних інстанцій перебуває ще сім аналогічних справ про протиправне використання для риборозведення понад 100 га водних об’єктів.

Фото ілюстративне 

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x