Дякуємо, що читаєте нас українською💪

В Болграді відкрили новий аудіовізуальний простір показом оскароносного фільму «20 днів у Маріуполі»

0 коментарів 9774 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Вчора, 27 серпня, в місті Болград сталася культурна подія. В глядацькій залі колишнього Дома офіцерів, а нині – другого корпусу Центру культури та дозвілля Болградської міської ради, відбулось офіційне відкриття безперешкодного аудіовізуального простору «Кіно Болград», облаштування якого було розпочато декілька місяців тому. Про це повідомляє «Бессарабія INFORM».


Відкриття відбулось з показу документальної стрічки, лауреата премії «Оскар» – «20 днів у Маріуполі» українського режисера Мстислава Чернова, що розповідає про жахливі перші тижні бойових дій в оточеному місті Донецької області, які розпочалися 24 лютого 2022 року після повномасштабного вторгнення російських військ на територію України.

Як зазначив автор проєкту зі створення аудіовізуального простору головний спеціаліст сектору інвестицій та міжнародних відносин Болградської міської ради  Серафим Савченко, це стало свого роду стартом для відродження кінопоказів, які колись давно регулярно проводилися в цій залі на Інзовській, 170.

«Ми багато чого зробили за ці два місяці в рамках реалізації міжнародного проєкту. Залишилось затінити залу для комфорту очей при перегляді, нанести спеціальну розмітку та інше, щоб остаточно завершити облаштування аудіовізуального простору, простіше кажучи – невеличкого кінотеатру, який стане доступним для людей з інвалідністю та маломобільних верств населення. Але вже сьогодні ми зуміли продемонструвати результати роботи з втілення амбітного та соціально важливого задуму, до якого готувалися спеціалісти структурних підрозділів Болградської міської ради та Центру культури та дозвілля. Сьогодні – це був показ фільму «20 днів у Маріуполі». Завтра, 28 серпня, о 18:00 поговоримо про нашу Бессарабську культурну спадщину, про національності, мову та звичаї. Спікери будуть суперові. Формат – жива дискусія. Післязавтра, 29 серпня, о 18:00 поговоримо про нову Україну, про осмислення історії, імперського минулого та нашу унікальність. Гадаю, що перегляд фільмів та освітні дискусії стануть постійними на Інзовській, 170. Болград та болградці – не болото, в нас є люди різного віку, які прагнуть до культури, до інтелектуальної розмови, розвитку і просто відпочинку у кіно. Тож приходьте 28 та 29 серпня о 18:00», – розповів Серафим Савченко.

Нагадаємо, облаштування аудіовізуального простору «Кіно Болград» стало можливим завдяки тому, що взимку цього року Болградська громада увійшла до міжнародного проєкту за програмою «Спадщина. Простір для роботи» у складі 30 команд зі всієї України із понад 150 заявників. Але з них отримали фінансування всього 12, у тому числі й Болградська громада – у розмірі 500 тисяч гривень.

В Болграді відкрили новий аудіовізуальний простір показом оскароносного фільму «20 днів у Маріуполі» В Болграді відкрили новий аудіовізуальний простір показом оскароносного фільму «20 днів у Маріуполі» В Болграді відкрили новий аудіовізуальний простір показом оскароносного фільму «20 днів у Маріуполі»

 

 

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x