Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Україна сьогодні відмічає День Державного Прапора

0 коментарів 7209 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


День Державного прапора України відзначають щорічно 23 серпня, і цього року його святкують вже 20-й раз. Офіційний статус свято отримало завдяки Указу Президента Леоніда Кучми № 987/2004 від 23 серпня 2004 року – задля “вшанування багатовікової історії українського державотворення, державної символіки незалежної України та з метою виховання поваги громадян до державних символів України”, повідомляє “Бессарабія INFORM”.


У 2009 році, уже за президентства Віктора Ющенка, було засновано щорічну офіційну церемонію підняття прапора 23 серпня по всій Україні.

Востаннє перед великою війною урочистості в усіх населених пунктах України відбувалися 23 серпня 2021 року. Того дня президент Володимир Зеленський взяв участь у піднятті найбільшого прапора в Черкаській області. Відбувалось це в географічному центрі країни – поблизу села Мар’янівка Звенигородського району.

Важливо знати, що історія державного прапора України налічує багато століть і є частиною української культури з давніх часів. Синьо-жовті кольори, які мають глибоке коріння, символізують важливі елементи української традиції та релігії. Цікаво, що ще з часів Київської Русі та козацької доби ці кольори використовувалися на гербах і прапорах українських земель. Офіційно синьо-жовтий прапор був визнаний Центральною Радою 22 березня 1918 року.

Щодо історії вже незалежної України, то уперше до стін парламенту синьо-жовтий стяг занесли 23 серпня 1991 року. Несли прапор В’ячеслав Чорновіл, Микола Поровський, Іван Заєць, Ярослав Кендзьор, Ігор Деркач, Володимир Крижанівський та інші депутати.

Україна сьогодні відмічає День Державного Прапора

Головний прапор України встановлений на території Меморіального комплексу “Національний музей історії України у Другій світовій війні”. Станом на сьогодні споруда флагштока є найбільшою в Україні (сягає майже 90 метрів у висоту та важить 32 т, розмір полотнища прапора – 16 на 24 м).

Також українські “кіборги”, незважаючи на постійні обстріли, регулярно вивішували український прапор над диспетчерською вежею донецького аеропорту, доки її остаточно не підірвали. Й по сьогодні синьо-жовтий стяг наші захисники встановлюють на українських землях, звільнених від ворожої нечисті.

Україна сьогодні відмічає День Державного Прапора

Редакція “БІ” щиро вітає всіх з державним святом – Днем прапора – та бажає, щоб блакитний колір неба завжди був ясним і мирним, а жовті поля радували усіх українців постійно щедрим урожаєм. Нехай прапор України завжди майорить з гордістю і приносить мир, надію та добробут нашій рідній землі! Перемоги нам усім!
 

Україна сьогодні відмічає День Державного Прапора

 

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x