Дякуємо, що читаєте нас українською💪

У Татарбунарській громаді депутати звернулися до влади з вимогою знизити вартість електроенергії мешканцям багатоповерхівок

0 коментарів 11853 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Депутати Татарбунарської громади звернулися до вищих органів влади щодо зменшення вартості електроенергії для споживачів багатоквартирних будинків. Про це, із посиланням на Татарбунарську міську раду, повідомляє “Бессарабія INFORM”.


Актуальність цього питання зумовлена умовами повсякденного проживання мешканців багатоквартирних будинків на території Татарбунарської ТГ, в яких відсутні централізоване опалення та газифікація, внаслідок чого для постійного приготування їжі та опалення квартир (в осінньо-зимовий період) використовується лише електрична енергія. Поряд з цим, частина квартир не обладнана електроопалювальними установками в установленому порядку та обліком споживання за періодами часу доби.

За численними зверненнями мешканців цієї категорії до міської ради депутати вивчили ситуацію та спрогнозували можливі наслідки встановлення нової фіксованої ціни на електричну енергію з 2,64 грн до 4,32 грн за 1 кВт, якими можуть стати неможливість сплати за електроенергію, зниження оптимальної температури повітря у приміщеннях та збільшення кількості захворювань їх мешканців.

У зв’язку з цим, депутати міської ради на пленарному засіданні чергової 48-ї сесії, яке пройшло на минулому тижні, схвалили звернення до Кабінету міністрів України, Міністерства енергетики, НКРЕКП щодо можливості внесення змін до постанови уряду України від 31 травня 2024 року, якою встановлюється фіксована ціна на електричну енергію для побутових споживачів.

Головним змістом звернення є прохання включити до переліку споживачів таку їх окрему категорію, які проживають у багатоквартирних будинках, не обладнаних в установленому порядку електроопалювальними установками, централізованим твердим опаленням та є негазифікованими. Та у період з 1 жовтня 2024 року по 30 квітня 2025 року включно до 2000 кВт спожитої електричної енергії на місяць (за весь обсяг споживання) встановити для такої категорії споживачів фіксовану ціну на електричну енергію в гривнях за 1 кВт/год, залежно від місячного споживання з податком на додану вартість – 2,64 грн/кВт.

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x