Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Продав три ручні гранати: житель Ізмаїла постане перед судом

0 коментарів 7992 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Поліцейські відправили на лаву підсудних 42-річного жителя Ізмаїла за незаконне поводження з бойовими припасами Обвинувальний акт слідчі вже скерували до суду. Правопорушнику загрожує до семи років позбавлення волі. Про це, посилаючись на Головне управління Національної поліції в Одеській області, повідомляє “Бессарабія INFORM”.


Поліцейські отримали оперативну інформацію про те, що 42-річний ізмаїлець зберігає вдома три ручні осколкові гранати і підшукує на них покупців. Вжитими заходами правоохоронці задокументували, як заборонений «товар» чоловік продав в одному з сіл Болградського району за дві тисячі гривень, після чого одразу затримали його в процесуальному порядку. В подальшому за клопотанням слідчих суд обрав правопорушнику запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

У якості речових доказів поліцейські вилучили з незаконного обігу корпуси гранат та запали до них, які скерували на експертизу, а також кошти, отримані зловмисником у протиправний спосіб. Експерти підтвердили, що вилучені предмети належить до бойових припасів. Вони є конструктивно сумісними та в сукупності утворюють ручні осколкові гранати РГД-5 та Ф-1, придатні до вибуху.

«Встановивши в ході досудового розслідування всі обставини злочину та, зібравши достатньо доказів, слідчі під процесуальним керівництвом Болградської окружної прокуратури висунули чоловіку обвинувачення у носінні, зберіганні, придбанні та збуті бойових припасів без передбаченого законом дозволу. Цей злочин кваліфікується за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України і карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років. Досудове слідство завершено і обвинувальний акт скеровано до суду», – повідомив начальник Болградського районного відділу поліції Роман Михайлов.

Судитимуть чоловіка не вперше: у лютому минулого року він був засуджений до чотирьох років позбавлення волі з іспитовим строком три роки за крадіжку.

Фото ілюстративне 

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x