Дякуємо, що читаєте нас українською💪

На Одещині через ворожі обстріли постраждало більше сотні пам’яток культури

0 коментарів 11583 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


В Одеській області через збройну агресію російської федерації постраждало 116 пам’яток культури. Одещина стала четвертим регіоном України по кількості пошкоджених об’єктів культурної спадщини, поступившись антилідерством Харківській, Херсонський та Донецькій областям. Про це, посилаючись на Міністерство культури та інформаційної політики України, повідомляє «Бессарабії INFORM».


Міністерство продовжує фіксувати пошкодження пам’яток культурної спадщини в Україні внаслідок російської агресії. За інформацією, поданою обласними та Київською міською військовими адміністраціями, за липень загальна чисельність постраждалих пам’яток культурної спадщини регіонів зросла на 11 одиниць і наразі складає 1096 об’єктів.  З них національного значення – 121, місцевого – 892, щойно виявлених – 83.

Повторні влучання у пошкоджені раніше пам’ятки культурної спадщини відбулися в Дніпропетровській області. Нові – в Харківські, Херсонській та Сумській областях.

На сьогодні пошкоджень зазнали пам’ятки культури у 18 областях та Києві, зокрема: у Харківській області – 314, Херсонській – 150, Донецькій – 125, Одеській – 116, Чернігівській – 69, Київській та м. Київ – 69, Запорізькій – 49, Миколаївській – 45,  Дніпропетровській – 39, Львівській  – 36,  Луганській – 31, Сумській – 27, Хмельницькій – 10, Полтавській – 6, Вінницькій – 4, Житомирській – 4, Кіровоградській – 1, Черкаській – 1.

Врахована уточнена інформація по пам’ятках, які раніше зазнали руйнувань, та які знаходяться на тимчасово окупованій території та/або території активних бойових дій.

На кінець липня 2024 року майже вся територія Луганської та значні частини територій Запорізької, Донецької та Херсонської областей досі перебувають у тимчасовій окупації. Це унеможливлює обрахунок точної кількості пошкоджених пам’яток культурної спадщини, які постраждали в ході бойових дій та окупації.

На фото: пошкоджений найбільший православний храм Одеси – Спасо-Преображенський кафедральний собор, 23 липня 2023 року

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x