Дякуємо, що читаєте нас українською💪

На Курському напрямку загинув захисник з Ізмаїлу Віталій Дєвкін

1 коментар 15660 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Громада Ізмаїла – в жалобі: під час захисту незалежності та суверенності України від російських окупантів при виконанні бойового завдання на лінії зіткнення героїчно загинув старший технік мінометної батареї механізованого батальйону штаб-сержант Віталій Володимирович Дєвкін. Про це з сумом повідомляє “Бессарабія INFORM” з посиланням на міського голову Андрія Абрамченко.


Віталій Володимирович народився в Луганській області, після школи здобув професією автослюсаря, 1994 року пішов служити до Прикордонних військ – та потрапив до міста Ізмаїл. Від 2012 до 2020 року служив старшиною на острові Зміїний, 2020 року зі стажем 32 роки військової служби пішов на пенсію.

Повномасштабна воєнна агресія росії проти України перевернула долю – і 24 лютого 2022 року ветеран-прикордонник пішов захищати рідну землю. Бився з ворогом на «гарячих» ділянках лінії зіткнення з ворогом у Бахмуті, на Марʼїнському, Авдіївському, Курському напрямках.

Нагороджений медаллю «20 років сумлінної служби», відзнакою «Ветеран військової служби». За значні особисті заслуги, мужність та героїзм, виявлені при захисті українського народу від російської навали, Віталій Володимирович нагороджений медаллю «Незламним героям російсько-української війни» (за оборону Авдіївки) та відзнакою Головнокомандувача Збройних сил України «Золотий хрест».

Коли траплялась нагода, спілкувався з єдиним сином, який служить в Морській піхоті. Останній звʼязок батька з сином стався вночі проти 13 серпня…

Громада Ізмаїла, Ізмаїльська міська рада та її виконавчий комітет висловлюють щирі співчуття сім’ї та близьким загиблого Захисника України. Розділяємо біль Вашої втрати… Герої не вмирають! Вони захищають рідну землю з небес та назавжди залишаються в нашій памʼяті та наших серцях. Вічна слава Віталію Володимировичу Дєвкіну – Українському Воїну, який за визволення України від ворога, за мирне майбутнє українського народу віддав найдорожче, що є у людини,- власне життя“, – зазначив міський голова.

Старшого техніка мінометної батареї механізованого батальйону штаб-сержанта Дєвкіна Віталія Володимировича буде поховано на Алеї Слави на Новому цвинтарі.

Колектив «БІ» висловлює щирі співчуття близьким Героя!

guest

1 Коментар
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Helen
Helen
28 дней назад

Честь Лицарю України!
Світла Небесного Воїну Світла!
Горе нам…
Такий усміхнений, лагідний
Дякую, Воїне, за захист!

1
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x